İsmail Cinoğlu, aday adaylığını açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in tanınmış simalarından İsmail Cinoğlu, CHP’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Basın mensuplarıyla bir kafede buluşan Cinoğlu, yeni yüzlerin yeni enerjilerin bu şehirde olmasının zamanının geldiğini kaydetti.

Türkiye’de ve Bilecik’te bir değişim gerektiğini savunan Cinoğlu, ”Yaklaşık 30 yıldır Bilecik’i 4 kişi yönetiyor. Artık yeni yüzlerin yeni enerjilerin bu şehirde olmasından yanayım. Allah ziyade etsin bütün Milletvekilleri, Belediye Başkanları zengin oldu.

İŞİ BOZULAN TEK AİLEYİZ

Cumhuriyet tarihinde belki ilk defa biz Belediye Başkanlığı yapan bir aile olarak hükümet bizdeyken Belediye Başkanlığı yaparken işi bozulan tek aileyizdir. Belediyenin karşısında bir mağazam vardı oradan çay paketleri gider sevgili babam haram olmasın diye çayını ayrı demletirdi. Maaş bordrolarının 3.5 yılında İsmail Cinoğlu’nun imzası yoktur. Biz böyle bir aile olarak hayatımızı devam ettiriyoruz.

 

Nakliyecilikte, ticarette yaklaşık 150 kamyon sahibini iş sahibi yapma sürecini bu hayatımda gerçekleştirmiş bulunuyorum. 1100’e yakın insanın emekli olmasında 65 yıllık bir firma ve 4. nesil olarak madenciliği bugün de devam ettiren bir kardeşiniz olarak bu memlekette selam vermedik insan, girmedik ev bırakmadık ve çok güzel duygularla Bilecik’e hizmet etmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ BAŞKA BİR İŞ YAPMAYACAK

Kimseye ”hırsız” demediğinin altını çizen Cinoğlu, şöyle devam etti:

”Bu memlekette 30 senedir görev yapıyorlar. Biz kimseye hırsız demiyoruz ama demek ki ticaretleri  gelişti. Hiçbiri de ticaretle uğraşan insan değildi. Bu siyaset Bilecik’te o kadar fazla kirlendi ki insanlar birbirlerine selam vermeye korkuyorlar. Birisinin fotoğrafını beğendiğinizde bile oncu veya buncu oluyorsunuz. Belediye Başkanları veya Milletvekilleri görevinin dışında başka iş yapmayacak.  Hizmet edecek. Hizmetinin de bedelini zaten devlet veriyor.

İsmail Cinoğlu bu memleketin öz evladıdır. İsmail Cinoğlu bu memleketin sanayicisidir, madencisidir, tarımcısıdır, çiftçisidir, köylüsüdür, nakliyecisidir, belekoma tayfasıdır, Bilecikspor’udur, İsmail Cinoğlu atasından, dedesinden ve ailesinden bu memlekete hep hizmet etmiştir

Bilecik’e hizmet etmeye çalıştık. Bütün köylerde selamı sabahı olan insanlarız. 283 tane köyün hepsinde 1’er hafta yatmak şartıyla hepsine merhaba diyecek şekilde bu insanlarla beraber alacağım desteğe inandığım için adayım.”

Z KUŞAĞININ TEMSİLCİSİYİM 

”6’lı masanın ruhunu, diğer adaylar ile uyum içerisinde bu seçime götüreceğime inandığım için adayım.” diyen Cinoğlu, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

”Z kuşağının temsilcisi olduğum için adayım. Tarih kayıtlarına geçecek bir şey söylemek istiyorum. Eğer ben aday olduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik’te 1. Parti olmadıktan sonra benim öbür dönem adaylığım söz konusu bile değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu yerde 1. Parti olmak vardır, 2. Parti olmak diye bir şey yoktur. Varsa da başarısızlıktır. Hayatımızı siyasetten, ticaretten istihdam eden insanlar değiliz. Memleketimize hizmet etmek için yola çıktık.

Bilecikli bir kardeşiniz ve evladınız olarak sporunda, sanatında, kültüründe, Bilecik’in gelişmesinde sineması olmayan, otobana bağlantısı olmayan, ucubelerin dikildiği bir şehirden kurtarmak için, iktidarın ve muhalefetin birbirine girdiği, sorunların sadece hatıra fotoğraflarının çekildiği bir Bilecik olmaması için, Yenişehir yollarında, köprülü kavşaklarda , ucubelerin ortalarında fotoğraf vererek muhalefet anlayışı olmaz.

COĞRAFYA KADERDİR,  ADAYLAR KADER DEĞİLDİR

Bütün partililer ve bütün Bilecik halkı bilmelidir ki Bilecik’te siyaset yeniden dizayn edilmek zorundadır. Benim olup olmamam fark etmez. Bilecik’i 30 senedir 4 kişi yöneten arkadaşlarımıza, ağabeylerimize teşekkür edilerek bu işe artık bir son verilmelidir. Coğrafya kaderdir,  adaylar kader değildir. Bizim adayları seçmek gibi bir lüksümüz olmalıdır.”

Cinoğlu, aday olacak kişilere başarılar dileyerek, ”Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış. Siyaset zor bir iştir. 2018 seçimlerinden bugüne kadar Sayın Yaşar Tüzün, 280 tane köyü, beldeler olmak üzere Semih Şahin’in bütün sokaklarda minibüslerinde anons etme şartıyla 48 tane köyü tek başıma   mücadele ederek partimizin de verdiği görev doğrultusunda  gezdirerek 3 tane il genel meclisini kazanma payıyla, gençlerin yanında olmak şartıyla, sporun, Bilecikspor’un yanında olmak şartıyla, kendimizi yenileyerek aday olduk.

Eğer düğünde, cenazede, hastanede, pastanede, tarlada, bağda arabanız en son hangi köye ulaştıysa, nerede görev yaptıysanız kendinizi güncellemediğiniz yer işgal etmeyin. Kaybetmeye ihtiyacımız yok.

30 SENEDİR ARTIK YETER 

Ben onlara teşekkür edip anılarını defterlerini hizmetlerini bir ansiklopedi yaparak partimizin gençleri olarak onları iyi bir şekilde anmamız lazım. Her şeyin bir sonu olmalı. Bir şehir imaj değiştirmeli, ruh değiştirmeli. 30 senedir artık yeter. Bir insana sizden başka okuma yazma bilen yok mu bu memlekette derler. Osmangazi bile bu memlekette bu kadar hüküm sürmedi. Ben yeter dediğim için buradayım. Bu yeterin karşılığında yeterli olduğum için adayım.” görüşlerini aktardı.

Çok yönlü bir insan olduğunu vurgulayan Cinoğlu, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

”Yaklaşık 6 ay süre içerisinde üyelerimizle 70e yakın toplantı yaptık. Kendi kendimize eğlence yapmak için değil bu memlekete hizmet etmek için çıktık. Ben bu memleketin her kesimine hizmet edebileceğimi düşündüğüm için adayım. Çok yönlü bir adamım. Bilecikspor 5 yıl içerisinde 1. Ligde oynamadıktan sonra bu da başarı değil. Buradan Turgut Özen’e de sesleniyorum Haziran ayına hazırlan Bileciksporun yolunu açacağız 1. Lige kadar beraber götüreceğiz.

Bir evladınız olarak parti gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde Bilecik’in ilerlemesi noktasında her konuda;. en önemli yol haritamızdan biri üniversite şehri olması çabasıyla biz göreve geldiğimizde hiçbir üniversite öğrencisinin başı öne eğik gezmemesi şartıyla, hepsini kucaklamak şartıyla, tarladaki amcama soluk olmak şartıyla birlik beraberlik içerisinde bu memlekete hizmet etme anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinden şunu istiyorum; bana oy verin demiyorum, destek olun demiyorum ama bu gün o gün.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kesimden oy alabileceği tek aday olduğumu düşünüyorum. 1. parti olmadıktan sonra da siyasi hayatımı başarısızlık olarak kabul eder, 2. dönem de aday olmamayı taahhüt ediyorum.

Birlik beraberlik içerisinde partimizin 2023 seçimlerinde Türkiye’de değişime nasıl ihtiyacı olduğunu düşünüyorsa ilimizde de bu ihtiyaca karşılık verebileceğini düşündüğüm için karşınızdayım. bu memlekete hayatımızın tecrübelerini, enerjisini  , sokaklarında, kentlerinde cumhuriyet halk partisi geliyor, bizim çocuklar geliyor, bizim aslanlarımız geliyor diyerek bir destan yazmak için varım. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Birlik beraberlik içerisinde yeni bir Bilecik’e, yeni bir Türkiye’ye umudumuzla, mücadelemizle birlik beraberlik içerisinde yardımlarınızı bekliyorum.”

 

İsmail Cinoğlu, aday adaylığını açıkladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. seni düşman beller şimdi il ve ilçe yönetimi abilerinin karşısına nasıl olurda aday çıkarsın :)

    Cevapla
Bizi Takip Edin