İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitelerle işbirliği artarak devam ediyor.

60.Türkiye Hükümeti Eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof Dr Nazım Ekren’in katılımlarıyla Osmaneli Belediyesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 

 

İstanbul’da İstanbul Ticaret Üniversitemiz Rektörlük binasında gerçekleşen törende Ekren’in yanında Rektör Yardımcısı Prof Dr İbrahim Baz, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.
İstanbul Ticaret Üniversitemizle 2014 yılı ortalarında başlıyan işbirliği ile Osmaneli’nin mimari yapısı, kent planı, sit alanı, restorasyon çalışmaları, parklar, şehir merkezi oluşturma, doğal bitki yapısı ve doğadaki hayvan varlığının tespiti ve değerlendirmesi, köylerde yaşam, turizmde hedefler, Lefke Taşı, Lefke Bezi ve bir çok konuda çalışmalar yapılmış ve 2015 yılında 3 gün süren sempozyumda akademisyenlerin katılımı ile Osmaneli’nin mevcut durumu ve gelecek planlaması ve hedefleri masaya yatırılmıştı.

 

 

Özellikle Prof Dr İdris Oğurlu’nu öncülük ettiği Tubitak destekli doğa çalışmaları ile Osmaneli’nin doğa envanteri(biti ve hayvan türleri, toprak yapısı) çıkarıldı.
İstanbul Ticaret Üniversitesi ile yapmış olduğu son görüşme ve imzaladığı protokol ile;
1-Lefke Bezi Projesi başladı.
2-Lefke Taşı Projesi devam ediyor .Haydarpaşa Garı bu proje kapsamında Lefke Taşı ile onarımdan geçirilecek.
3-Osmaneli ile ilgili akademisyenlerin çalışmaları içeren kitaplar Osmaneli Belediyesi tarafından yayınlanacak.
4-İstanbul Ticaret Üniversitesi Osmaneli Konaklarından birisini restore ettirerek Akademik çalışmalarında kullanacak ve Osmaneli ile üniversitenin çalışma merkezi olacak.
5-Turizmin gelişimi ,şehir planlanları, kentsel gelişim, Osmaneli nin gelişimi vb konularda işbirliği yapılacak.
6-Osmaneli doğal yaşamı konusunda Tubitak destekli projeler devam edecek. Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerinde 30 günlük kampla bir çok akademisyen bu projede Osmaneli de olacak.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin