Janrat Karaahmet, Aşağılık Yorumlara Dur Diyemedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili dostlar, bu yazımda CHP Bilecik İl Genel Meclisi Üyesi M. Janrat Karaahmet’in sosyal medya hesabından yaptığı “Mevlid-i Nebi Haftası” paylaşımı ve paylaşıma yapılan bazı aşağılık yorumlara dur diyememesi aksine beğenerek destek olmasını kaleme aldım..

Janrat Karaahmet’in Yaptığı “Mevlid-i Nebi haftası nedir bilen var mı? Bu yıla kadar olmayan bir hafta nereden çıktı? 29 Ekim’e nasıl denk geldi.” paylaşımı sonrası vatandaşlar fikir ayrılığına düşerken, paylaşımın altına gelen yorumlarda dini ile insanların değerlerini aşağılayıcı yorumların olması ve Karaahmet’in bu yorumları beğenerek destek vermesi vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu.

“AŞAĞILAYICI YORUMLAR..”

Peygamber efendimizin doğduğu günü de içinde barındıran Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili Karaahmet’e ait paylaşımın altında “Türkçe açıklaması ( ebesinin örekesi olabilirmi Acep )“, “Af buyurun… ilk okuduğumda.Mevlüt i bne olarak okumuşum.“, “Bütün ibnelerin toplandığı alanda tren cilik oynaması.“, “Yakında boku çıkar erkek çocuk tecavüzleri patlar!!!!!!“, “Müslüman olan topların toplandığı bi .yer olmalı bizi aşar yorum yok” yorumları yapıldı.

“GEÇTİĞİMİZ YIL NEDEN SORGULAMADINIZ?”

Şimdi soruyorum, değerli İl Genel Meclisi Üyesi Janrat Bey, İnsanların din ve değerlerini aşağılayıcı yorumların bulunduğu paylaşımınızda, dur demek yerine yorumları desteklercesine neden beğendiniz?

Seçilmiş olan sizler bir bütün olarak milleti temsil ediyorsunuz, islami ve insani değerlerimiz ile bizleri temsil ediyorsunuz. Yıllardır kutlanan Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili herhangi bir hesaplama yapmadan, araştırmadan bu tür diyaloglara girmek sizce muhalefet olmak mıdır? Mevlid-i Nebi haftası geçtiğimiz yıl 8 Kasım’da kutlandı onu da sorguladınız mı? Ayrıca, Mevlid Kandili 28 Ekim günü idrak edildi ve 29 Ekim günü de Cumhuriyet bayramımızı coşkuyla kutladık..

“DEMEZLER Mİ?…”

Haydi Araştırmadığınızı varsayalım..  yapılan bazı aşağılık yorumları engellemek yerine sosyal medya hesabınızdan beğenerek destek vermeniz, vatandaşlar tarafından “Bizim değerlerimizin aşağılanmasına müsaade ediyor. İnançları ve düşünceleriyle tüm toplumu kucaklayamayan bir temsilci, bizim temsilcimiz olamaz.” olarak yorumlanmaz mı?

“MACRON’U ELEŞTİRİRKEN..”

Almanya’da yaşanan cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve Macron’un ifade hürriyeti arkasına sığınarak İslam’a ve peygamberimize saldıran unsurlara sahip çıkması gibi durumları eleştirerek müslümanlar olarak mücadele ettiğimiz günümüzde, yapılan bu hareketi şahsım adına hiç hoş bulmadım..

“KUTLU DOĞUM HAFTASI OLARAK İLAN EDİLMİŞTİ”

Diğer yandan, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum gününü de (Hicri Takvime göre 12 Rebiulevvel) içinde barındıran bir hafta olan Mevlid-i Nebi haftası ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırması amaçlanan düşünce ile Peygamberimizin doğum gününü içine alan hafta, “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan edilmişti.

“BU SENE 28 EKİM’DE İDRAK EDİLDİ”

Hicri takvim, Mekke’den Medine’ye hicret edilen yılı başlangıç kabul eden ve ay takvimi esasına dayalı bir takvim sistemidir. Günümüzde Miladi takvim kullanırız ve Mevlid-i Nebi haftası buna göre hesaplanmakta olup; 2017 yılında 29 Kasım, 2018 yılında 19 Kasım, 2019 yılında 8 Kasım tarihinde kutlanırken içinde bulunduğumuz 2020 yılında ise 26 Ekim tarihinde başlamış ve Mevlid Kandili ise 28 Ekim tarihinde idrak edilmişti.

“YARADILANI SEV YARADANDAN ÖTÜRÜ”

Son olarak unutulmamalıdır ki!..

Hz. İsa ve Hz. Musa da olmak üzere özetle Hz. Adem’den son peygamber Hz. Muhammed’e kadar bütün peygamberler kutsaldır, haktır ve sataşmadan dahi muaftır. Çünkü onlar, insana onuru ikram, insanlığı felahı imkân haline getirmek için yaşadılar, yaşattılar ve hakikati, doğruyu yaydılar.

“MÜCADELE ETMEYİ BİLMELİYİZ”

Dolayısıyla biz, neye inandığına bakmaksızın, yüce Allah’ın yarattığı bütün insanları “Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü” düsturuyla sevmeli, hakikatin ışığı sönmesin, refah sömürülmesin ve felah engellenmesin diyerek de hilkati garibenin yani “Macron gibilerin” karşısından mücadele etmeyi bilmeliyiz..

“YÖNETİCİ VE TEMSİLCİLER..”

İnsanlar özgürdür, inançlarına, din ve değerlerine saygı göstermek gerekir. Janrat Bey’de yıllardır Bilecik’te siyaset yapmış, Bilecik’e katma değer katan veya mücadele eden ilimizin bir değeridir. Ancak, Yönetici ve temsilci vasfında olan sizlerin, bu tür paylaşımları kaleme alırken toplumu incitmemek adına değerlendirmenizi ve araştırmanızı tavsiye ediyorum..

“İNSANLARI SEVİN”, HOŞÇAKALIN.. 

Ali Osman Çelikal
info@haber228.com

Janrat Karaahmet, Aşağılık Yorumlara Dur Diyemedi!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. 30 Ekim 2020, 11:41

    BUNLARA GÖRE DÜNYA 1920 KURULDU, KENDİLERİDE 1923 DEN SONRA, GELDİLER, GEÇMİŞİ BİLEMEZLER, ÇÜNKÜ? MAYMUNDAN TÜREDİKLERİNİ BİLİYORLAR,

    Cevapla
  2. Ezanda kulağı olmayanın namazda gözü olmaz derler bunlarda böyle hayatları boyunca islamdan uzak yaşarlar ne bilsinler mevlit kandilini. Onların leşleri sadece ölünce ancak cami bahçesine kadar gelir.Allah topunu ıslah eylesin, ıslah eylesin,ıslah eylesin eğer ıslah olmayacaklarsa ‘Kahhar ismi şerifiyle kahrı perişan eyle Amin.

    Cevapla
  3. Yazıklar olsun din düşmanları bu yüzden halk size iktidar yüzü göstermiyor

    Cevapla
  4. janrat, dan daha ne beklenir ki her evden hdp ye bir oy istemedi mi?

    Cevapla
  5. 30 Ekim 2020, 13:14

    Bu şahıslar birde maaş alıyorlar müslüman devletten acınacak haldeyiz resmen ve böyle bir kitle bu ülkenin ekmeğini yiyor Allah ıslah etsin

    Cevapla
  6. 30 Ekim 2020, 14:08

    SEÇİLEN BİR ŞAHSIN SIRF KENDİNİ MUTLU ETMESİ İÇİN YAZDIĞI YORUM BEN BİR YORUMA BAKARIM YORUM MU BİRDE BU YORUMA YAZANA BAKARIM NE KADAR BİLİYOR .BİLMİYORSAN SUS BARİ DÜŞÜNCEN SENLE KALSIN

    Cevapla
  7. Ne bekliyordunuz ki? Bunların kavgası Islamla. Chp nin kavgası islamla. Bunlar dinsizliklerini saklamak için mış gibi yaparlar. Ama biraz kazisan boyayı altından dine düşmanlık çıkar. Lâik birisi tecavüz ederse asla ses çıkarmazlar. Bütün kötü şeyleri müslümanlar yapıyor diye bağırırlar. Bu kadar arsız bu kadar açıktan saldırırlar islama. Ne bekliyordunuz ? Gün de 70 yerde iftar acmalarina, secim öncesi habire cuma kilmalarina inandınız mı gerçekten?

    Cevapla
  8. 30 Ekim 2020, 19:39

    İsimleri silmeseydiniz.Bilecik’teki dinsiz gürûhu tanımış olurduk

    Cevapla
  9. Allah İslah etsin inşallah

    Cevapla
  10. 30 Ekim 2020, 21:48

    İnsanların kutsalına hakaret etmek sizin cenahın muhalefet anlayışı. Akla, mantığa,vicdana uyan muhalefet görmek isteriz ki eşit şartlarda yarışalım.!

    Cevapla
  11. Siz daha evvel JANRAT adını duydunuz mu? Türk yada Müslüman adına benziyor mu?

    Cevapla
Bizi Takip Edin