Jeneratörlerde Kullanılan Motor Türleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik şebekesine erişilememesi veya elektrik kesintisi yaşanması durumlarında alternatif veya yedek enerji kaynağı olarak jeneratörler kullanılır. Çeşitli sebeplerle ihtiyaç duyulan enerjinin karşılanması için gerekli olan jeneratörler, farklı kapasitelerde üretilebilirler. Jeneratörler genellikle mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makinelerdir. Elektrik enerjisine dönüştürülecek mekanik enerjinin farklı yöntemler kullanılarak elde edilmesi mümkündür. Jeneratörlerin elektrik enerjisi üretmek için kullandıkları kaynaklar arasında benzin, motorin ve doğal gaz gibi fosil yakıtlar, biogaz, rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları bulunur.

Jeneratörlerde kullanılan motorlar arasında en çok tercih edilenlerden birisi dizel motorlardır. Perkins motor gibi önemli markaların ürettiği motorlar kullanan jeneratörler, kolayca ulaşılabilen motorini yakıt olarak kullanarak verimli ve ekonomik şekilde elektrik üretilmesini sağlayabilir.

Jeneratör Yakıtları

Jeneratörler farklı çeşitlerdeki yakıtları kullanarak mekanik enerji üretilebilir. Sürecin devamında mekanik enerji elektrik enerjisine çevrilerek ihtiyaç duyulan elektrik sağlanır. Kullanılan yakıt türleri arasında;

  • Benzin; İhtiyaç duyulan enerjinin üretilmesi için benzin motoru ve benzin kullanılır.
  • Motorin; Dizel motorların, kimyasal enerjiyi kullanarak ürettiği dönme eylemini alternatör yardımıyla elektrik enerjisine çeviren makinelerdir. Kullanılan kaynaklar arasında en verimli türlerden bir tanesidir. Aynı zamanda motorin, erişimi en kolay ve en ucuz yakıtlardandır.
  • Biyogaz; Jeneratörlerde hayvansal ve bitkisel atıklardan üretilen, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan biyogaz kullanılabilir. Çevre dostu ve toksik etkisi bulunmayan bir enerji kaynağıdır.
  • Güneş ve rüzgar enerjisi; Yenilenebilir kaynaklar kullanılarak üretilen dönme hareketinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi sağlanır. Arken Mobil Solar Jeneratör zorlu koşullarda kullanılabilmek için üretilmiştir ve motorin, akü, güneş ve rüzgarı elektrik enerjisi üretmek için kullanabilir.

Perkins Motor

Tarım, sanayi, jeneratör ve iş makinaları gibi alanlarda kullanılmak üzere motorlar üreten Perkins, dünya çapında önde gelen motor markalarından biridir. En dayanıklı motorlar arasında bulunan Perkins motor, düşük devirlerde kullanılırken dahi yüksek performans göstermesiyle tanınır. Yakıttan tasarruf ettiren, uzun ömürlü ve güvenilir bir motor markası olan Perkins, Türkiye’de en çok tercih edilen motor markalarındandır.

Jeneratörlerde Kullanılan Motor Türleri
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin