Kafkas Derneği Dayanışma Gecesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören ‘Dayanışma Gecesi’ renkli görüntülere sahne oldu.

Bozüyük Royal Ütopya Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Oğuz Yavuz gecede emeği geçen herkese teşekkür ederek, kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklarına teşekkür etti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı; “Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği ve Kafkas Dernekleri Feredasyonu ortaklığında düzenlenen Dayanışma Gecesine İL Genel Meclis Başkanımız Osman Yılmaz ve AK Parti Bozüyük İlçe Başkanımız Hüsnü Ersoy, Parti Teşkilatımız ve İl Genel Meclis Üyelerimiz ile birlikte katıldık.Bozüyükte bulunan Kafkas Hemşehrilerimiz ile birlik beraberliğin pekiştiği, kültürel değerlerin yaşatıldığı bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dernek Başkanının ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ; “Sevgili Kuzey Kafkasyalılar ve Kafkasyalıların değerli konukları, Kuzey Kafkasya deyince yüksek arazileri ve zor çoğrafya koşulları geliyor akla. İnatla o coğrafyada yaşamayı sürdüren azimli güçlü insanlar geliyor akla, ama onlar 1864’te ülkelerinden sürgüne gönderildiler ve 1877 Osmanlı Rus harbinden sonra Anadolu’ya geldiler. Anadolu’da huzurlu bir yer bulabildiler. Bu insanları tanıyınca sıcak kalplerini, oyunlarında, örflerinde ve adetlerinde görmek mümkün oluyor. Bu gecenizde sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyarken, kültürünüzün tanıtılması ve yaşatılması için son derece önemli olan bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Bozüyük Kuzey Kafkasya ve Eskişehir Kuzey Kafkasya derneklerinin halk dansları gösterileri salonda bulunanlar için sahnelendi.

Halk danslarının yanı sıra, salonda bulunanlara, Kafkas kültürünün son derece önemli lezzetleri de ikram edildi. Kafkasya kültürünün tanıtılması ve yaşatılması amacı ile düzenlenen gece muhteşem etkinliklere ve görüntülere sahne olurken gecede ayrıca ünlü sanatçı Gülcan Altan sahne alarak birbirinden güzel Kafkas şarkılarını seslendirdi.

Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, sanatçı Gülcan Altan’a, Dernek Başkanı Oğuz Yavuz’a ve salonda bulunan tüm Kafkas dernekleri temsilcilerine Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı bir seramik hediye etti. Renkli ve eğlenceli görüntülerin yer aldığı gece sonunda dernek tarafından çekilen kurada salonda bulunanlara çeşitli kültürel hediyeler dağıtıldı.

Programa Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Garnizon Komutanı Yzbş. Murat Günhan, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık ve Mehmet Ali Karasu, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Elmas, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çevre illerdeki Kafkas derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kafkas Derneği Dayanışma Gecesi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin