KANLARINI HER KOŞULDA VATANA BAĞIŞLIYORLAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te faaliyet gösteren ‘Polis Meslek Eğitim Merkezi’ (POMEM)’de özel harekat polisi eğitimi alan öğrenciler özel harekatçı olmadan önce devlet için ilk fedakarlıklarını kan vererek yaptılar.

bilecik haberleri

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde Özel Harekat eğitimi alan öğrenciler Kızılay tarafından yapılan gönüllü kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

bilecik haberleri

Kan bağışına gönüllü olarak başvuran öğrenciler Kan bağışçısı olup olmayacaklarını öğrenmek için Bağışçı Bilgi Formu doldurdular.

Doldurulan formların ardından Kızılay yetkilileri öğrencileri sağlık kontrolünden geçirdikten sonra sağlık sorunu bulunmayan öğrencilerin kan bağışlarını kabul etti. Öğrencilerden Uzman hemşireler eşliğinde özel tasarlanmış yataklarda, hijyenik şartlarda ve tek kullanımlık malzemelerle kan alma işlemi gerçekleştirildi. Kan alma işleminin gerçekleşmesinin ardından, vücuttaki sıvı kaybını önlemek amacıyla bağışçılara çikolatalı bisküvi ve maden suyu ikram edildi.

bilecik haberleri

Kan bağışı ile ilgili açıklama yapan ve Kan’ın insanın sağlıklıyken kıymetini bilmediği ve vücudunda taşıdığı en önemli, en kıymetli cevher olduğunu kaydeden Bilecik POMEM müdürü Sadettin Aksoy, Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak öğrencilerimiz ile birlikte kızılay il başkanımızın talebi üzerine bu kampanyayı başlattık. Öğrencilerimizin Özel Harekat mensubu olmadan önce Devletimiz için yaptıkları ilk fedakarlık olarak da burada adımımızı attık” dedi.

bilecik haberleri

Kızılay il başkanı Selami Çınar ise “Bilecik Polis Meslek Eğitim müdürlüğü, kızılay olarak bize her türlü konuda yardımcı oluyor. Yani şöyle söylemek gerekirse, Polis kanıyla, canıyla, herşeyiyle Türk milletinin yanında. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, buraya gelen arkadaşlar genç oldukları için alınan kan oranı %90 civarlarına çıkıyor. Yani hiçbir sıkıntılı kan gelmiyor. Kendilerine destek oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 400 polis adayının katıldığı kampanyada, Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik POMEM Müdürü Sadettin Aksoy’a teşekkür belgesi verdi.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

 

 

 

KANLARINI HER KOŞULDA VATANA BAĞIŞLIYORLAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin