Kaymakam Sağır Barajı İnceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazaryeri Kaymakamı Sağır,  Dereköy Sulama Barajında İncelemede Bulundu.

Kaymakam Sağır, Eskişehir DSİ 3. bölge müdürlüğünce Kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipinde yapılacak göletin temelden yüksekliği 72 metre kret uzunluğu ise 428 metre, yaklaşık 10 bin 700 dekar tarım arazisini sulama kapasitesi olan barajda incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Barajın gövde dolgu çalışmalarına başlandığını söyleyen yetkililer yaklaşık 7 metre kil ve kaya dolgusu yapıldığını ifade ettiler.

 

 

Bölgede en çok gölet ve baraja sahip bir ilçe olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Kaymakam Sağır, Dereköy barajı bittiğinde ve projesi hazır olan Alınca göleti ile birlikte 6 gölet ve 2 Barajı olan bir ilçe olacaklarını söyledi.

Kaymakam Sağır Barajı İnceledi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. heryere sunı golet yapa yapa bılecıgın havasınıda bozdunuz nerde o kuru sıcaklar nemlı yagmurlsular yazlar neymıs hava kırlılıgı kureselısınma hepsı yalan mevsımlerı bıle bozar bu goletler amacınız ne allahın yarattıgı karasular goller yetmıyormu sunılerle ugrasıyorsunuz

    Cevapla
    • Acaba bu yorumu bilerek mi yaptınız? Eğer o göletler olmasa 1 – sulama yapamazsınız/ 2 – İlkbaharda don olayını engelleyemezsiniz / 3 – gölette toplanan sular akar gider sizde bakarsınız. Boşa akan suyun size ne faydası olacak bilmiyorum. Yangın anında su alabileceğiniz açık su havzasıdır. Hafta sonu gidip kenarında mangal keyfi yaptığın yerdir. Göçmen kuşların uğrak yeri olur. Daha saymaya kalksam senin aklın almaz ama bunlar şimdilik yeter. Mevsimler o göletlerle bozulmaz.

      Cevapla
Bizi Takip Edin