Keçe Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keçe koyun, tavşan gibi memeli hayvanların yünleri ile tiftik keçilerinin kıllarının su, sabun ve ısı ile dokunmadan birleştirilmiş, ısıya ve neme karşı dayanıklı, uzun ömürlü, kolay deforme olmayan, tüm yüzeyleri kullanılabilen bir malzemedir.

Keçenin üç çeşidi vardır. Bunlar sentetik kumaş keçe, kuru keçe ve ıslak keçedir. Sentetik kumaş keçe yünlerin sıkıştırılması ile elde edilen bir türdür. İnce ve kalın olmak üzere iki gruba ayrılır. Genellikle ithal olarak gelen keçeler çok sert yapıda olup yerli üretilen keçeler daha yumuşak beze benzer şekildedir. Kuru keçe diğer adıyla iğne keçe bir iğne yardımıyla susuz şekilde keçe yapma tekniğidir.

Yün liflerinin bir iğne yardımıyla delinip birbirlerine bağlanması sonucu oluşur. Islak keçe ise sabunlu suda yıkanarak ve kumaş kalınlığına gelene kadar ovalanarak oluşturulan bir keçe türüdür. Pek çok ilde Üretiminin yapılması için keçe fabrikası bulunmaktadır.

Keçe Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?

Keçe üretimi keçenin kullanacağı alana göre değişkenlik göstermektedir. Keçe çeşitleri beş farklı gruba ayrılır. İnce keçeler genellik tekstil alanında kullanılır. Kıyafet üzeri motifler ve süslemeler için ince keçeler çok kullanışlıdır. Ayrıca ayakkabı içerisine konularak ayakkabının içini daha yumuşak hale getirir ve rahatlık sağlar.

Kalın keçe daha çok endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Evdeki bazı zemin kaplamaları, araç içi döşemeleri gibi konularda kalın keçeler devreye girer. Rulo keçeler ince veya kalın keçelerin rulo haline getirilmiş şeklidir. Toptan keçe satışı için uygundur. Kalınlıklarına göre kullanım alanı değişmektedir.

Yapışkanlı keçe mobilya sektörü ve el işi yapımında tercih edilir. Punteriz keçe ise genellikle tekstil alanında kot pantolonlar başta olmak üzere dikişlerin güçlü olmasını sağlamak yani destek vermek amacıyla kullanılır.

Keçe Fiyatları Ne Kadardır?

Keçeler avantajları yönünden pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle erişilebilir fiyatlara sahiptir. Ayrıca kaliteli bir keçe her zaman uzun ömürlü olmaktadır. Keçeler çeşitlerine ve kullanım alanlarına göre değişken keçe fiyatları oluşur.

Eğer kaliteli bir keçe almak istiyorsanız, kullanacağınız keçenin özelliklerini ve fiyat aralığını öğrenmek için  dilerseniz https://www.kecedunyasi.com/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Keçe Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin