Kiraz üreticinin yüzünü güldürdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verimli topraklarıyla dikkati çeken Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde ‘Napolyon’ cinsi kirazın hasadına başlanırken, bu yıl ki kalite üreticinin yüzünü güldürdü.

İlçenin geçim kaynağı olan kiraz, yurt içinin yanı sıra 5 ülkeye ihraç ediliyor.

Göç yolları üzerinde bulunan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapan 550 metre rakımlı 9 bin 500 nüfuslu ilçede üreticiler bugünlerde yurtdışına ihracatını yaptıkları ‘Napolyon’ cinsi kirazları toplama telaşı yaşıyor. Daha çok aile bireylerinin birlikte gittikleri bahçelerde dalından titizlikle alınan kirazlar, yurt içi ve dışında damakları tatlandırırken, ilçede kiraz üretiminin 40 yıllık geçmişe sahip.

Bu yıl 500-600 ton hasat bekleyen kiraz üretici, yurt içinin yanı sıra 5 ülkeye ihraç ediliyor.

Öte yandan ilk hasadı yapılan ‘Napolyon’ cinsi kirazın toptan kilosu iriliğine ufaklığına göre 4-5 ve 6 liradan alıcı buluyor.

Kiraz üreticinin yüzünü güldürdü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. kalite iyi ama alıcılar fiyat emeği karşılıyormu

    Cevapla
  2. Yevmiyeyi kurtarmıyor. Haldeki alıcılar anlaşıp 2 TL 3 TL ye alıyor bir kişi 60 kilo yada 70 kilo topluyor 2 TL den 140 TL, 3 TL den 210 TL yevmiye 100 TL yemek masrafı derken çiftçiye 10 İle 40 TL arası bişey kalıyor daha bunun mazotu gübresi ve ilacı var…. Yevmiyeci üreticiden çok kazanıyor…

    Cevapla
  3. Kesin çözüm ağaçları kaldırmak oldu bizde

    Cevapla
  4. Nerde 4 5 6 lira bugün götürdüm 3 lira verdiler Napolyon kirazima vermedim yarın pazarda saticam aracı yiyecene milletim yesin..

    Cevapla
  5. Bunun tek bir çözümü var. Kooperatifleşme olacak. Öyle her köyde değil Bilecik genelinde tek kooperatif olacak bakın o zaman nasıl kazanıyorsunuz. Ancak öncelikle birlikte olmak zorundasınız. Adamlar birinize 3 kuruş fazla verip diğerlerini yok pahasına alıyor. Bunun suçlusu sizsiniz. Kooperatif kurun ve pazarlığı siz yapın.

    Cevapla
  6. 6 Liraya falan kiraz alan yok hepsi hikaye. Daha dün Halde 5 TL dediler topladık götürdük 2,5 TL ye aldılar. Hepsi üç kağıtçı Belediye Başkanı da bir iki kişi yanına alıp canlı yayın yapıyor Kiraz 6 TL 9 TL vs vs ama 5 TL ye bile alan yok. Zaten çoğu ağacı kesip yerine ceviz dikmiştik bu gidişle kalanları da kesip cevize dönmek an azından dalda kaldı çürüdü olmaz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin