BU KİTABIN BENZERİ DÜNYADA YOK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kitap fuarında son sayfası yırtık kitabın yazarı Bilal Sami Gökdemir hayranlarına yeni kitabını imzaladı.



Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki fuarda açıklamalarda bulunan Gökdemir, herşeyin bir araştırmayla başladığını belirterek, ” Bilim adamları 1 saat televizyon seyretmenin beyine verdiği zararı 7 saat bulmaca çözerek kapatılabileceğini söylüyor. Yani bu, şu demek; en basit haliyle televizyon seyretmek beyine zarar veriyor. Çünkü beyin, iki lobdan oluşuyor sol lob ve sağ lob olmak üzere. Televizyon seyretmek beyinin görüntüleme, şekillendirme, hareketlendirme işlevini gören sol lobuna olumsuz etkilerde bulunuyor.” dedi.

 

Bu anlamda ”Ne yapabiliriz?” düşüncesiyle yola çıktıklarını kaydeden Gökdemir, yaptıkları araştırmalar sonrasında kitap okumak, bulmaca çözmek ve matematik problemleri çözmenin insan beyninin sol tarafını çalıştırdığını gördüklerini. Dolayısıyla, kitabı, bulmacayı, matematiği bir araya getirdikleri 3’ü 1 arada bir proje çalışması yapmak istediklerini ifade etti.

bilecik haberleri
Gökdemir, bunun üzerine 4 sene önce son sayfası yırtık olan bir kitapla( Şu saatte orada mıydın?) yola çıktıklarını ve kendisine ait ilk kitabında dünyada bir ilk olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
İkinci kitapta (Madam Bravo- Hafrelri dğeişitr) kitabın arkasına bir şifre koyduk; Kazıma alanı, okuyucuya beyin fırtınası yaptırabilmek için. Son olarak ta ”Çok kullanılmış kalpler dükkanı” isimli kitapta, okuyucu ilk 300 sayfada kitabı okurken kendisine verilen bazı ip uçları var. Bu ip uçlarından yola çıkarak kilidin 3 haneli şifresini bulması gerekiyor. Şifreyi bulduktan sonra kitabı açıp son 60 sayfayı ancak bu şekilde okuyabiliyor. Böylece bizde okuyucuya sadece kitap okutmaktan ziyade aynı zamanda bulmaca ve matematik problemleri çözmesinde yardımcı olmuş oluyoruz.
Bilecik Belediyesi tarafından 4 – 14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kitap fuarı kitapseverler tarafından gösterilen yoğun ilgi sebebiyle 27 Mart’a kadar uzatıldı.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

BU KİTABIN BENZERİ DÜNYADA YOK!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin