Kıyasıya Yarıştılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Bilecikspor’un oyuncuları, engelli bireylerin kurduğu BİEYDER sporcuları ile goalball maçı düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ve Bilecikspor Kulübünce BŞEÜ Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Bilecikspor oyuncuları ile Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği’nin (BİEYDER) engelli oyuncuları engelli bireylere uygun olan ve sessiz oynanan goalball oynadı.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, engelli bireylerin her daim yaşamın içinde olması gerektiğini belirterek “Tüm kamu kurum ve kuruluşları özel gençlerimiz için etkili çalışmalar yapıyor. Özel muamele hak eden bu gençlerimizin, gündelik hayatlarını daha güzel yaşamaları için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bizim ve aileleri için özel olan çocuklarımız, aileleri ile baş başa bırakılamaz. Bu gençlerimiz ilimizin her yerinde görünür olmalılar.” ifadelerine yer verdi.

BİEYDER Derneği Başkanı Aslıhan Volkan ise, “Bu gün, bize verilen destekler sonucunda Bilecikspor’un da desteği ile engelli bireylerimiz ve sporcularımız, ilimizde ilk kez organize edilen goalball maçını izleyeceğiz. Bu spor, görme engelli bireylerin rahatça oynayabileceği neredeyse tek spor. Biz dernek olarak her branşta spor tesislerine kavuşacağımız, erişilebilirlik konusunda sorun yaşayamayacağımız günlerin hayalini kuracağız. Bunun için de çok çalışıyoruz.” dedi.

Bilecikspor oyuncularının çok değerli bir maça çıkacağını belirten Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı; “Ben tüm üniversite öğrencilerinin, özellikle inşaat ve mimarlık fakültesi öğrencilerinin bir kere de olsa goalball oynamasını istiyorum. Bu sayede geleceğin mimarları, inşa edecekleri yol, kaldırım ve binalarda engelli bireyleri göz önünde bulundururlar.” diye konuştu.

Kıyasıya Yarıştılar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin