Klasik Gömlek Seçimi Nasıl Olmalı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkekler; kadınlara kıyasla modayı daha az takip ederler. Onlar için önemli olan zamansız şıklıktır. Bir başka deyişle, az ama öz kıyafet alışverişi yaparlar. Erkeklerin en çok satın aldıkları giyim parçalarının başında tahmin edebileceğiniz üzere klasik gömlek gelir.

Gömlek deyip geçmemek lazım! Bilhassa iş ortamında şık olmak adına daha kaliteli ve tarza uygun gömleklerden yana seçim yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, günlük hayatında da şıklığı yakalamak isteyenler de gömlek seçimlerine dikkat etmek zorundadırlar. Gelin, sizlere gömlek seçimi konusunda çok işinize yarayacak türden birtakım tavsiyeler verelim!

Gömlek Seçiminde Hangi Hususlara Dikkat Edilmeli?

Dış görünüş; her geçen gün daha önemli hale geliyor. Erkekler; günümüzde geçmişe kıyasla giyimlerine daha çok önem veriyorlar. Ayrıca, e-ticaretin gelişmesi sayesinde erkeklerin karşısına farklı özelliklere sahip klasik gömlek modelleri çıkıyor. Bir başka deyişle, erkeklerin seçim yapmaları zorlaşıyor. Siz de aşağıdaki hususlara dikkat ettiğiniz takdirde giyiminizle bulunduğunuz her ortamın dikkat çeken kişisi olmayı başarabilirsiniz.

  • Her şeyden önce, yüz tipinize uygun bir yaka seçmelisiniz. Gömleğin yaka detayı zannettiğinizden daha önemli! Bu konuyu birkaç örnekle açıklamak mümkün! Uzun ve dar yüz tipine sahip olan erkeklerin tercihi geniş yakalar olmalıdır. Ayrıca, yuvarlak yüz şekliyle dikkat çeken erkekler de sivri ve uzun yakalı gömlekleri tercih edebilirler. Bunun yanı sıra, klasik yaka tipine sahip gömleklere de sıklıkla rastlanır. Bu tür gömleklerin kullanım alanı oldukça geniştir. Hem günlük hayatta hem de iş hayatında rahatlıkla kullanılabilecek türden giyim parçaları olduklarını ifade edebiliriz.
  • Klasik gömlek seçimi zannettiğinizden biraz daha zor olabilir. Her erkek; tarzına uygun bir desene ve renge sahip olan gömleği giymek ister. Ancak, vücut şekli de gömlek seçimi üzerinde belirleyicidir. Gömleğin kişinin üzerinde nasıl durduğu son derece önemlidir. Ne tam oturan ne de bol duran klasik gömlek en iyi tercih olacaktır.
  • Gömlek kalıplarını biliyorsanız son derece avantajlı olduğunuzu ifade edebiliriz. Slim-fit; vücuda oturan ve beli saran gömlek modelleri olarak bilinir. Buna ek olarak, straight-cut gömlekler ise vücuda tam olarak oturmaz. Belden aşağı kendilerini bırakan giyim parçalarıdır. Siz de bu klasik gömlek seçenekleri arasından tarzınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Gömlek Arayışında Olanların Bilmesi Gerekenler

Klasik gömlek satın almak isteyenleri bekleyen bazı zorluklar mevcut! Her şeyden önce, kumaş seçimine önem vermelisiniz. Hem kaliteli hem de uzun ömürlü kumaştan imal edilen bir gömlek tercihiniz olmalı! Keten gömlekler sizin için iyi bir tercih olabilir. Bunun yanı sıra, ipek kumaşa sahip gömlekler de tercih edilebilir.

Klasik gömlek seçiminde biraz da kendi zevklerinizi düşünmelisiniz. Beyazın popülerliği hiçbir zaman azalmaz. Ancak, yine de hem desen hem de renk açısından farklı alternatifleri de değerlendirmelisiniz.

Klasik Gömlek Seçimi Nasıl Olmalı?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir