Konut Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu? Neden Konut Sigortası Yaptırılmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konut sigortası, evlerde sel, yangın ya da hırsızlık gibi olumsuz durumlara karşı bir güvence sunan, en önemli sigorta türlerinden biri. Evlerin ya da eşyaların, çeşitli kazalar neticesinde gördüğü hasarlara karşı koruma sunan konut sigortası ile ilgili merak edilen birçok konu mevcut. Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, konut sigortası ile ilgili önemli soruları yanıtladı.

Konut sigortası yaptırmak zorunlu mu?

Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Akyol, konut sigortası süreci ile ilgili şunları söyledi:

 

Konut sigortası, bir insan için en değerli alanları, yani yaşam alanlarını güvence altına alan bir sigorta türü. Konut sigortası, evlerde yangın, su baskını, hırsızlık ya da benzeri olumsuz durumlara karşı bir güvence sağlamakta. Evleri geniş bir güvence altına alan konut sigortasının zorunlu olup olmaması da merak edilen bir nokta. Konut sigortası, zorunlu olmayan bir poliçe türü. Zaman zaman, zorunlu deprem sigortası DASK ile karıştırılabilen konut sigortası, zorunlu olmamasına karşın evlerini güvence altına almak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Konut sigortası yaptırıldığında, evlerdeki birçok riske karşı güvence sağlanmış oluyor. Evde ya da eşyalarda yaşanabilecek hasarlar, konut sigortası ile karşılanabiliyor.

Konut sigortasının ana teminatları neler?

Konut sigortaları evlerde ve eşyalarda yaşanabilecek birçok duruma karşı koruma sağlıyor. Ev sigortası sorgulama ekranından takip edilebilen poliçe türünde ana teminat ve yardımcı teminatlar iki farklı grupta ele alınabilir. Konut sigortalarında yer alan teminatlar içinde, ilk sırada yangın teminatı yer alıyor. Evlerde yangın sonucunda çıkabilen hasarlar, hem ev hem de eşyalar konusunda ciddi hasarlara neden olabiliyor. Konut sigortası, bu duruma karşı koruma sağlıyor. Sel ve su baskını teminatı da, evde su baskınına karşı koruma sunuyor. Evlerdeki değerli eşyaların çalınma riskine karşı hırsızlık teminatı, deprem gibi doğal afetlere karşı ise deprem teminatı tercih edilebilir. Bu teminatlara ek olarak, talep edilen ek konut sigortası teminatları da uygulanabilir.

Neden yaptırılmalı?

Konut sigortası fiyatlar 2022’de talep edilen teminatlara göre değişkenlik gösterebiliyor. Uygun konut sigortası yaptırmak için, online olarak konut sigortası teklifi alınabilir. Poliçenin zorunlu olmamasından ötürü, neden konut sigortası yaptırmalıyım sorusu sorulabilir. Yaşam alanlarımız, onlarca yılın emeği ile hem maddi hem de manevi olarak oldukça kıymetli. Yangın, sel, deprem, hırsızlık gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmak kimsenin istemediği bir konu olsa da, ne yazık ki hayatın içinde. Konut sigortası, birçok ciddi riske karşı evi güvence altına alması ile tercih ediliyor. Cüzi bir sigorta ücreti ile, evi birçok doğal felakete, hırsızlık gibi risklere karşı korumak, ev sahipleri için çok önemli bir güvence.

 

Konut Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu? Neden Konut Sigortası Yaptırılmalı?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin