Köpekler İçin Özel Beslenme: Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpekler İçin Özel Beslenme: Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

En sadık dostlarımızdan olan köpeklerin beslenmesi, insanların beslenmesi kadar önemlidir. Sağlıklı bir beslenme programı sayesinde sevimli dostunuz uzun ve sağlıklı bir ömür geçirebilir. Sadık dostlarınızdan olan köpeğiniz için özel beslenme programı oluştururken bir uzmandan yardım almanızda yarar var.

Köpek maması seçiminde köpeğinizin genel sağlık durumuna uygun mama tercih etmeniz önemlidir. Aksi takdirde bazı sağlık sorunlarından zehirlenmeye kadar çeşitli zorluklar yaşayabilirsiniz. Köpek maması çeşitleri içinde köpeklerin en sevdiği mamalar yaş mamadır. Genellikle ödül maması olarak da bilinen yaş köpek maması, sevimli dostunuzu eğitmede oldukça etkilidir.

Köpek Maması Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Köpeğinizin kilosu, cinsi, yaşı ve kısır olmasına bağlı faktörler mama seçiminde doğrudan etkilidir. Bu sebeple her köpek için her mama uygun değildir. Köpeğinizi doğru tanıdıktan sonra onun için en doğru lezzeti daha kolay bulabilirsiniz. Doğru araştırmalar ve bir uzman yardımı ile sadık dostunuz için en iyi köpek maması seçimi yapabilirsiniz.

Köpeğiniz için ilk kez köpek maması alacaksanız, mutlaka bir veterinerden yardım alın. Köpek maması çeşitleri hakkında sizi bilgilendirecek olan veteriner, köpeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirdikten sonra en uygun olan mama önerisinde bulunur.

Köpeğinizin İhtiyaçlarına Göre Mama Seçimi

Köpeğinizin genel durumuna göre mama kullanımı değişiklik gösterir. Köpek maması seçiminde yaş en önemli faktörlerden biridir. Köpek mamalarının ambalajlarında yaş ayrımına yer verilir. Genellikle “junior” yavru köpek maması “adult” ise yetişkin köpek mamasıdır.

Minik dostunuzun ihtiyaç duyduğu besin değerleri ve vitaminler yaşına göre değişir. Bu sebeple köpek mamasında bulunan yağ ve protein değerlerine dikkat etmelisiniz. Özellikle yavru köpeklerin yetişkin maması yememesi gerektiğiniz unutmamalısınız. Doğru köpek maması ile ilgili hala emin değilseniz, bir uzmandan yardım alın.

Mama seçiminde yaş faktörü dışında köpeğinizin kilosuna da dikkat etmeniz gerekir. Minik dostunuz zamanla daha fazla kilo alabilir. Bu süreçte de çeşitli diyetler uygulamanız gerekebilir. Köpeğinizin yaşına göre daha zayıf ya da daha kilolu ise mama seçiminde diyete uygun özel mamalara yönelmeniz gerekebilir. Kilolu köpeklere diyet mamalar önerilirken, zayıf köpeklerde daha çok yüksek vitamin ve besin değerine sahip taze köpek maması tavsiye edilir.

Kısırlaştırılmış köpeklerin metabolizmalarında birtakım değişiklikler yaşanabilir. Bu değişiklikler sonucunda köpekler daha hızlı kilo almaya müsaittir. Bu sebeple kısırlaştırılmış olan köpeğiniz için kısırlaştırılmış köpek maması kullanmanız, uzmanınız tarafından tavsiye edilir.

Köpek maması seçiminde köpeğinizin cinsi de dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. Her köpek cinsinin ihtiyaç duyacağı vitaminler ve besin değerleri birbirinden farklıdır. Köpeğinizin cinsine bağlı olarak tüy uzunluğu da yine köpek maması seçiminde önemli bir yere sahiptir.

Köpek mamasını seçerken köpek maması fiyatları hakkında bilgi almak için de Petihtiyac.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Köpekler İçin Özel Beslenme: Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin