O KÖY TURİZM KÖYÜ OLUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarihi konakları inceledi.

Kurulun onayı ile Günüören’i turizme kazandıracağız”
Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Osmaneli İlçesi’ne bağlı Günüören Köyü’nde başlatılan ‘Turizm Köyü Projesi’ çalışmaları kapsamında Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Süleyman Ekşi başkanlığında köye gelen heyet daha önce tescillenmiş olan tarihi ipekböceği konaklarında incelemelerini sürdürüyor.

 

Günüören Köyü’nde yenileme çalışmalarının kısa süre içerinde başlaması beklenirken, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyeti Başkanı Mehmet Süleyman Ekşi, Başkan Şahin ve Muhtar Osman Çakır eşliğinde köydeki incelemelerini yoğunlaştırdı. Kurul üyelerinin büyük ilgisini çeken Günüören konakları detaylı olarak incelendikten sonra Muhtar Osman Çakır’ın evinde toplanan heyet istişare yaparak köyden ayrıldı.

Turizm Köyü Projesi
Günüören köyü Dernek Başkanı Macit Gürses ise İlimizde turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olarak gördüğü ‘Turizm Köyü’ proje ile ilgili; “tarihi ve kültürel zenginlikler ile dolu olan köyümüzde böyle bir projenin uygulamaya koyulması çok önemli bir adım. Yıllar içerisinde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrardan ilçemize ve köyümüze kazandırmak bizden sonraki nesillere en büyük miras olarak kalacaktır. Köyde aylardır yapılan incelemeler son aşamaya geldi. Çalışmaların başlamasından dolayı çok mutluyuz ve üzerimize düşen ne görev varsa köylüler olarak yapmaya hazırız. ”ifadelerine yer verdi.

O KÖY TURİZM KÖYÜ OLUYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir