KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI HÜSEYİN YAYMAN, BİLECİK’TEYDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen “Halk Buluşması” isimli konferans çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Bilecik’e geldi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansın moderatörlüğünü Sivil Toplum Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Mehmet Şahin yaparken, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Emekli Diplomat Akın Özçer ve Akademisyen Yard. Doç. Dr. Hüseyin Aykut ile Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe ise konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anayasa değişikliği hakkında yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haşim Balcı, Anayasayı sivil bir müzakerede tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Mevcut parlamenter sistemin her 10 yılda bir darbelere kapı araladığını ve Türkiye’nin askeri darbeler ile birlikte 500 milyar dolar kaybettiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

 

1950 ile 2002 yılları arasında Türkiye’de büyük bir istikrarsızlık olduğunu ve Türkiye’de büyük siyasi, ekonomik, toplumsal krizler olduğunu söyleyen Yayman, “Türkiye’de sorun çözen değil, sorun üreten bir sistem var. Başkanlık sistemi bize 21. asırda güçlü bir Türkiye ve istikrarlı bir yönetim getirecek. Hızlı karar alabilen, aşırılıklara, kimlikçi siyasetçilere ve mezhepçliğe fırsat vermeye bir uzlaşma getirecek ve inşallah 21. asır Türkiye’nin asırı olması için başkanlık sistemini savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“Her darbenin Türkiye’ye maalesef çok ciddi bir ekonomik maliyeti oldu. Her darbe Türkiye’de ki kutuplaşma ve kamplaşmayı dahada arttırdı. Her darbe demokrasiyi yeniden tasviye etti, her darbe bu milletin demokrasiyle buluşmasına mani oldu, demokrasinin kurumsallaşmasına mani oldu. Her darbe Türkiye’de bürokratik cumhuriyeti yeniden inşa etti. Her darbe Cumhuriye’tin demokratikleşmesinin önüne yeni bir set çekti. Onun için biz diyoruz ki bu sistem değişmelidir. Biz bürokratik Cumhuriyetten artık sıkıldık. Biz Türkiye’de demokratik bir cumhuriyet olsun istiyoruz, milletin dediği olsun istiyoruz, söz de, yetki de, karar da, insiyatif de milletin olsun istiyoruz. Milletin hükümeti kurulsun istiyoruz.”

1991 ile 2002 yılları arasında 11 yılda 9 hükümetin kurulup, 9 hükümetin yıkıldığını hatırlatan Yayman, “Millet 5 nisan krizini, Anayasa kitapçığı fırlatma olayını unutmuş değil. Türkiye’de devlet sisteminin çöktüğünü, Türkiye’de siyasetin itibar kaybettiğini unutmuş değil. onun için biz diyoruz ki bu sistem değişmelidir ve Türkiye bir kez daha yazar kasa fırlatma krizi yaşamasın, anayasa kitapçığı fırlatma krizi yaşamasın diye bu sistem değişmelidir. Türkiye’de kişilerden bağımsız, partilerden bağımsız bir sistem sorunu var. Bunu böyle bileceğiz ve herkese anlatacağız. Bu mesele AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan veya Binali Yıldırım meselesi değil, bu mesele milletin meselesi, bu mesele bizim meselemiz, bu mesele Türkiye’nin meselesi.” dedi.

 

Salondaki vatandaşların sorularının yanıtlanmasının ardından, katılımcılara üzerinde Osmanlı Devleti’nin armasının bulunduğu tablo hediye edildi.

 

 

Konferansa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haşim Balcı, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI HÜSEYİN YAYMAN, BİLECİK’TEYDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin