KÜRŞAD’IN YAZDIĞI TARİH, TİYATRO SAHNESİNDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türk tarihinin en önemli kahramanlarından biri olan Kürşad ve silah arkadaşlarının Çinlilere karşı verdiği mücadelenin anlatıldığı “Kürşad” oyunu Sivas Aykırı Oyuncular Tiyatro Topluluğu tarafından Bozüyük’te sahnelendi.


Bozüyük Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenen, Kürşad ve 40 çerisinin efsanesini anlatan oyun saat 16:00 ve 20:00 olmak üzere 2 seans halinde Bozüyüklü tiyatro severlerle buluştu. Vedat Çiftçi’nin yazdığı, Sema Çiftçi’nin yönettiği ve yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren oyunda Kürşad’ın ve silah arkadaşlarının Çin İmparatorluğuna karşı verdiği yaşam mücadelesi anlatılırken Türklerin yaşam biçimi, inanışları ve adetleri ayrıntılı bir şekilde gözler önüne seriliyor.

 

 

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Avcıoğlu, oyunun sonunda yaptığı konuşmada “Kayseri’de meydana gelen hain terör saldırısında Şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu hainleri sevindirmeyeceğiz ve tüm bu yaptıklarının bedelini ödeteceğiz. Ben böyle bir günde tarihimizdeki kahramanlarımızı bizlere anlatan ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede Kürşad’lar bitmeyecek” ifadelerine yer verdi.

 

KÜRŞAD’IN YAZDIĞI TARİH, TİYATRO SAHNESİNDE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin