KURTULUŞUN 94. YILI KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yıl dönümü kutlandı.
DSC_0626
Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi’nde saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı Devletinin ve Cumhuriyetin kuruluş ruhundan aldıkları güçle muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanları her zaman olduğu gibi yine bugün de minnetle andıklarını, Askeri kuvvetlerin kat kat üstün bir ordu karşısında hazırlanan kurtuluş mücadelesi birlik ve beraberlikten, hürriyet ve istiklalden en zor koşullarda dahi vazgeçilemeyeceğini adeta tüm dünyaya kanıtladığını belirtti.

 
“1 DOLARA ŞEREFİNİ SATANLAR..”
Yağcı konuşmasına şöyle devam etti: Türkiyemiz, son günlerde hepimizin malumu çirkin ve kalleş bir gündemle meşgul edilmiştir. istikrarın huzur, yüreğimizdeki imanın en büyük güç olduğu cennet vatanımıza göz diken ve acımasızca bu devletin bu milletin uçağı, tankı ve silahı ile değerlerimize, bölünmez bütünlüğümüze, canımıza kast eden, içimize sızmış hainlere milletimizin iradesi göğsünü siper etmiş ve yeni bir destana canı pahasına imza atmıştır. Şairin ifadesinde yer alan kaderin üstünde bir kader ve göklerden gelen bir karar olduğunu sindiremeyenler 15 temmuz akşamı inlerinden çıktılar. FETÖ denilen maşadan, hainden aldıkları bir dolara şereflerini, namuslarını ve ne acıdır ki vatanlarını sattılar. Her bir karışına canların feda olduğu şanlı bayrağımızın kanla çizildiğini idrak edemeyen kalleşler, başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milletimizin dik duruşu ile bizlere miras kalan bu topraklarda emellerine ulaşamadılar, hiçbir zaman da ulaşamayacaklar.

 

 

“MİLLETİMİZİN DİK DURULU İLE..”

Her bir karışına canların feda olduğu şanlı bayrağımızın kanla çizildiğini idrak edemeyen kalleşler, başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milletimizin dik duruşu ile bizlere miras kalan bu topraklarda emellerine ulaşamadılar, hiçbir zaman da ulaşamayacaklar.  Bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen en önemli unsurdur. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ve gönül coğrafyamızda dini, dili ve ırkı ne olursa olsun mazlumların, masumların gür sesi olan, kucak açan bu millet bu devlet unutmasınlarki güçlüdür, kuvvetlidir ve kuvvetlidir.

 

“GÜZİDE ŞEHRİMİZ BİLECİK’TE ÖYLE..”
Tarih bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. milletler tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bu memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Güzide şehrimiz bilecik’te öyle.

 

Başkan yağcının konuşmasının ardından, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin’in “Milli mücadelede Bilecik’in yeri ve düşman işgalinden kurtuluşu” konulu konferansı ve “Geçmişten günümüze tarihsel süreçte Bilecik ve Türk büyükleri” adlı fotoğraf sergisinin açılmasıyla devam eden etkinlik, Tugay ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı gösterisi ile sona erdi.

 

Törene, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

DSC_0619 DSC_0623 DSC_0626 DSC_0634 DSC_0637 DSC_0641 DSC_0644 DSC_0645 DSC_0646 DSC_0647 DSC_0648 DSC_0657 DSC_0660 DSC_0670 DSC_0679 DSC_0708

KURTULUŞUN 94. YILI KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir