Lavabo Seçmeden Önce Bunlara Dikkat!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banyolar, evlerin en önemli ve gösterişli alanlarından biridir. Düzenli ve özenli bir tasarım yapıldığı takdirde her zaman stilini korur. Genel olarak dar ve küçük alanlara sahip olan banyolarda, geniş görünmesi ve aydınlık durması için belli başlı renkler kullanılmalıdır. Banyo dekorasyonunda kaliteli tercih kendisini belli etmektedir. Bu nedenle banyo mobilyalarını yenileyecek ya da baştan kuracak bireylerin, uzun ömürlü kullanıma sahip olması adına lavabo seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri bauzade.com’dan Yönetici Emrah Özdemir detaylı bir şekilde anlattı:

 

1. İhtiyaca ve Tarza Uygun Model Tercihi

 

Tüm evde olduğu gibi banyoda da belirli bir tarz yaratılmalıdır. Banyo büyük ya da küçük olsa da her daim stil dokunuşların olduğu alanlar bulunmalıdır. Bu nedenle banyo mobilyası seçiminde önem verilmesi gereken ilk adım ihtiyaca ve ölçüye uygun lavabo; ikinci adım ise tasarım oluşturmadır. Pek çok markada bulunan model ve renk çeşitliliği seçim yapmayı zorlaştırmaktadır. İhtiyaçlar ve pratik kullanım ön görülerek tercih edilecek olan lavabolarda standarda yakın bir seçim yapmak isteyen bireylerin etajerli lavabo seçimi, doğru bir tercih olacaktır. Mobilyaya ihtiyaç duymayan etajerli lavabo, estetik görünüm sağlarken aynı zamanda yerden de tasarruf sağlar.

 

2. Küçük Banyolar İçin Depolama Alanı

 

Küçük banyo tiplerinde maalesef ki her lavabo ve banyo mobilyası kullanıma uygun olmamaktadır. Özellikle estetik açıdan yüksek lavabo modelleri, daha büyük alanlar için üretilmektedir. Çünkü depolama ile ilgili hiçbir ihtiyaca cevap vermeyen lavabolar, yer kaplamayan modernite ürünleridir. Bunun tam tersi konumunda bulunan tezgâh altı lavabo, geniş lavabo ve detaysız görünüm isteyen bireyler için en uygun modeldir. Burada önemli olan detay ise birleşme noktasıdır. Bu noktada lavabonun ve mobilyanın su almaması gerekmektedir. Tek parça yüzeye sahip olan tezgah altı lavabolar, taş, mermer ya da cam gibi ürünler ile tercih edilmektedir. Temizliği kolay, geniş dolap yapısına sahip ve lavabo tasarımı için güzel aksesuarların konumlandırılabileceği lavabolardır.

 

3. Yüksek Hijyen Sağlayan Lavabolar

 

Gün içinde en sık kullanılan ve en çok kirlenen ev mobilyalarının başında lavabolar gelmektedir. Bu nedenle lavabonun her daim hijyenik kalması gerekmektedir. Kaliteli malzemeden üretilen lavabolar, yüzeyde kir ve kireç tutmaz. Böylece basit ve pratik bir adım ile kısa sürede temizlenen lavaboların kullanım ömrü de uzar. Hijyenik koşulların sağlanmasında fonksiyonel tercihlerde bulunmak isteyen bireylerin koyu renklerden uzak kalmaları önemlidir. Siyah, bordo, yeşil vb. koyu renkler her zaman su lekesini ve kirecini detaylı bir şekilde göstermektedir. Hijyenin devamlılığı için bu nedenle daha açık renklerde tercih yapılmalıdır.

Lavabo Seçmeden Önce Bunlara Dikkat!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin