LGS Türkiye Birincisi Yunus Emre’den Haber228’e Özel Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği alan Bilecik Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Yücel, sınava nasıl hazırlandığı ve yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan ve sınava girecek akranlarına tavsiyelerde bulunan Yunus Emre, tüm soruları doğru cevaplayacak bilgi birikimini, planlanmış bir çalışma ile kazandığını belirtti.

Dershaneye gitmediğini matematik, Türkçe ve Fen Bilgisi gibi konularda özel dersler aldığını ifade eden Yunus Emre, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“MUTLAKA DİNLENİYOR, MOLA VERİYORDUM”

Özel ders aldığım hocalarım bana yardımcı oluyorlardı. Onlar sayesinde birazda güzel dengeli bir çalışma oldu, ödevlendirmeyi onlar yapıyorlardı. Birde bizde karantina dönemi olmuştu eve geldiğimizde önce bir dinlenme saati oluyordu o zamanlarda ben televizyon karşısında çay içiyordum. Önce ödevlerim varsa ödevlerimi yapardım. Sonra en sonunda serbest test çözümü yaparım ama bunların aralarında mola vererek yapardım. Mesela bir ödevim bitti otururum, dinlenirim sonra diğer ödevime geçerim yine dinlenirdim sonra diğerine geçerek akşam otururum en sonunda da yatardım.

“UYKU DÜZENİ ÇOK ÖNEMLİ”

Ben yatma düzenimi aslında ramazandan sonra halletmiştim ramazanda farklı bir çalışma olmuştu çünkü, geceleri çalışıyordum gündüzleri uyuyordum daha sessiz oluyordu. Ramazan dışında genellikle okul olduğu zaman normal saatlerde yatıyordum, ramazandan sonra da güzel bir uyku düzenine girdim. LGS günü de normal uyku düzenime de uydum, heyecan yapmadan uykumu almış bir şekilde sınava girdim.

“MATEMATİK SORULARI ÖRNEK SORULARA BENZER DEĞİLDİ”

Akranlarıma ses olabileceksem matematik sorularının örnek sorulara benzer olmadığını söyleyebilirim. Bu konuda bir yanlışlık olabilir ve düzeltilmesi gerekir. Diğer derslerde gereğinden biraz daha zordu ama sınav esnasında bana kolay geldi yaptım çok şükür. Zor diyenlere de hak vermek lazım çünkü önceki senenin LGS sınavına kıyasla gerçekten zor bir sınavdı. Süreleri ben çalışma esnasında birkaç problemim çıkmıştı. Ben sözel alanda zorlandım. Türkçe’de paragraf sorularını yanlış yapıyordum, inkilapta’da şöyle bir durum var LGS’de beceri temelli sorular var. Bilgi gerekmiyor yukarıda bilgiyi verip sana bunu yorumlamanı istiyor. Ama bizi hazırlayan denemeler bilgiye dayalıydı. Böyle bir durum vardı o yüzden bilgiye ben ağırlık vermiyordum daha çok yorumlamaya ağırlık veriyordum.

“MATEMATİĞE ÇOK İLGİM VAR”

Şuanda kesin bir hedefim olmamakla birlikte şuanda abim bilgisayar mühendisi, bana zaman zaman yazılım dersleri de veriyor buna karşı bir ilgim var. Bilgisayar mühendisliği bana yakın geliyor birde matematiğe çok ilgim var matematik okumak isterim, matematiğe dayalı bölümler okumak isterim.

“EN AZINDAN YARIM SAAT KİTAP OKUMALARI LAZIM”

LGS’de paragraf soruları çok fazla çıkıyor Türkçe’de özellikle. Bazı arkadaşlarım benim sadece kitap okuyordu hiç paragraf sorusu çözmüyordu bazılar sadece paragraf sorusu çözüyordu hiç kitap okumuyordu. Paragrafta genellikle böyle güzel kitaplar vardı bu senede çıkar. Öyle kitapları zaten hocalar önerir, güzel paragraf kitaplarını çözüp ama gereksizlere geçmeden çözüp sonra da kitap okumaya ağırlık verdim. Akranlarımın her akşam en azından yarım saat kitap okumaları lazım diye düşünüyorum.

“KARANTİNADAN DOLAYI OKULA PEK GİDEMEDİK”

Öncelikle birinci dönemde çoğunlukla ağırlık vermesinler ama konulara sadık kalsınlar. Ama bizim karantina durumumuz vardı okula pek gidemedik. Çoğu kişi için iyi oldu benim için de iyi oldu hatta. Tabi inşallah birdahaki sene olmaz ama çalışmaya daha çok zaman ayırdık. Seneye eğer böyle bir durum olmazsa önümüzdeki dönemde daha çok konuya ağırlık versinler. Daha çok yazılı sınavlara hazırlansınlar daha doğrusu. İkinci dönemde de testlere ağırlık versinler. Ama artık ikinci dönemde sıkı bir çalışmaya girmeleri gerekiyor.

“HERKESDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Allah nasip etti, benim azmim, sevdiklerimin de dualarıyla oldu çok şükür. Hocalarım yine çok önemli rol oynadı burada. Burada başta annem ve babam olmak üzere Hocalarım ve tüm sevenlerime selam  yolluyorum. Babamın bana çok yardımı dokundu. Hepsinden Allah razı olsun.


İLGİLİ HABERLER:

LGS Türkiye Birincisi Yunus Emre’den Haber228’e Özel Açıklamalar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. gayet güzel bir konuşma olmuş allah yolunu açık etsin inşallah

    Cevapla
Bizi Takip Edin