LİSE DEĞİL SANKİ SİYASET AKADEMİSİ!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evet sevgili dostlar, adı geçen Lise Bilecik Ticaret Meslek Lisesi…

Yazımın başlığında da dediğim gibi “Lise Değil, Sanki Siyaset Akademisi” Mübarek!…

 

1976 Yılında açılan ve ilk mezunlarını 79’da veren benim de mezun olduğum okul çok farklı bir geleneğe sahip.

 

Müsaadenizle ilk önce öğretmenlerimizden başlamak istiyorum.

 

MEHMET METİN YAŞAR:

Kendisi okulumuzda İngilizce öğretmenliğinin yanısıra; Müdür yardımcılığı görevinde de bulundu.Sosyal Demokrat Halkçı Parti(SHP)’de Siyasete başlayan Yaşar,İl Genel Meclis Üyeliğinin yanısıra CHP’de Belediye Başkanlığı adaylığı ve partinin değişik kademelerindeki görevlerinin yanısıra halen CHP Bilecik İl Başkanı olarak başarılı bir şekilde görevine devam ediyor.

 

ERDOĞAN TÜFENKÇİ:

Okulumuzda uzun yıllar Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapan Erdoğan hocamız, CHP’de bir dönem İl Başkanlığı yaparak aktif siyasette yer aldı.

HİLMİ KAYA:

Okulumuzda uzun yıllar Müdür yardımcılığı görevinde bulunan Hilmi hocamız da CHP’de Belediye Meclis Üyeliğinin yanında partinin değişik kademelerinde yer aldı.

 

EMİNE AKÇAY ATAOL:

Okulumuzda Fen Bilgisi öğretmenimiz olan Ataol Ankara-Ayaş CHP Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunan bir isim.

 

MAHMUT ER:

Din ve Ahlak Kültürü Öğretmenimiz olan Mahmut hocamız da bir dönem Ak Parti’de yönetimlerde görev almış idi.

 

MERAL ÜN:

Okulumuzda Tarih ve Coğrafya Öğretmenliğimizi yapan Meral hocamız da 18.Dönem Bilecik Milletvekili olan Tayfur Ün abimizin eşi.

 

YAŞAR TÜZÜN:

Siyasete SHP’de Gençlik kollarında başlayan,Merkez İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği, İl Başkanlığı yapan,TBMM önceki dönem Başkan Vekili, 5 dönemdir CHP Bilecik Milletvekilliği yapan, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Tüzün okulumuzun mezunlarından olan önemli siyasilerimiz arasında yer alan bir isim.Diğer yandan Tüzün’ün eşi Aysel Tüzün de okulumuz mezunlarından olan bir isim..

BELEDİYE BAŞKANLARI:

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş yine Ticaret Lisesinden mezun olan isimler.

 

SİYASETİN DEĞİŞİK KADEMELERİNDE GÖREV ALANLAR:

Anavatan Partisi(ANAP) İl Başkanlığı yapan İbrahim Başaran, MHP İl Başkanlıkları yapan Mehmet Erdem, Kerim Kanat, Demokratik Sol Parti(DSP) İl Başkanlığı yapan Yıldırım Çınar, Genç Parti’den Milletvekili adayı olan Fedai Ateş, MHP’den Bozüyük İl Genel Meclis üyeliği yapan Nazif Peri, yine Doğruyol Partisi(DYP)’den Pazaryeri İl Genel Meclis üyeliği yapan Selami Özdil, Söğüt Vatan Partisi (VP) İlçe Başkanlığı yapan İbrahim Aydın, CHP eski Merkez İlçe Başkanı İlyas Dirik, Söğüt CHP İlçe Başkanı İsmet Tunca,Şu an Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapan Nail Öztürk’ün yanısıra uzun yıllar SHP ve CHP’nin bir çok kademelerinde görev alan halen CHP İl sekreteri olan Cengiz Özer.

 

HÜSEYİN KORKMAN:

Geçtiğimiz günlerde CHP Bilecik Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Hüseyin Korkman da Ticaret Lisesi mezunu bir arkadaşımız.Kendisiyle 3 yıl yan yana aynı sırayı ve bir çok şeyleri paylaştığımız bu arkadaşımız da CHP’de 2 dönemdir Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle yönetim kurulundan istifa eden Korkman Bilecik Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunan ilk isim.Bu arada Hüseyin Korkma’ın eşi, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevilay Korkman da Ticaret Lisesi Mezunu bir isim.

Tüm bu yazdıklarımın yanında en önemli husus ise bana göre 80 öncesi açılan ve o yıllarda faaliyet gösteren okulumuzda en ufak bir siyasi gerginliğin olmaması.Tabi bunda çok değerli, saygın öğretmenlerimizin payı oldukça çok büyük.Kendilerine buradan bir kez daha selam ve saygılarımı sunuyorum.İyi ki varsınız çok kıymetli öğretmenlerimiz…

 

Benim bildiğim ve tanıdığım isimler bunlar.Eğer aktif siyasette görevde bulunmuş olup da ismini yazamadığım isimler varsa, şimdiden kendilerinden özür dilerim.

 

Yazımın başlığında dediğim kadar da varmış değil mi?

“LİSE DEĞİL SANKİ SİYASET AKADEMİSİ!…” HOŞÇAKALIN…

Erhan TOKA

LİSE DEĞİL SANKİ SİYASET AKADEMİSİ!…
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 11 Ekim 2018, 16:09

    Bir Bilecik’li, fakat şu an Bilecik’te yaşamayan bir kişi olarak; Ticaret Lisesinden sınıf arkadaşım, Bilecik mahalli basınının güçlü kalemi, üstad Erhan TOKA’nın bu güzel yazısını büyük bir keyifle okudum. Sevgili Erhan, sen durur durur böyle güzel yazılar patlatırsın. Bahsettiğin o güzel insanlar(hocalarımız, okul ve sınıf arkadaşlarımız) hepsi bir bir gözümün önüne geldi şimdi. Teşekkürler Erhan. Hoş kal, hoşçakal, yazıyla kal.Bol yazılı günler.

    Cevapla
  2. 12 Ekim 2018, 00:43

    Değerli hocalarımızı hatırlamaktan ve hatırlatmanızdan onur duydum teşekkürler sayın TOKA

    Cevapla
  3. o birseymiii sadece okul muu tüm okullar hersey siyasetle yönetiliyorrrr

    Cevapla
  4. Siyaset, yalan üretiminin yapıldığı imalathanedir. Meclis ise, bu yalanları halkın anlayacağı ve yutacağı dilde; halka açık bir şekilde sergilendiği, devletin; “açık artırma” pazar yeridir .
    Desenize gerçekten ticareti öğreten bir yersiniz !!!

    Cevapla
  5. Bir zamanlar bugünün siyasetçilerini destekleyen o okulda okuyan kişileri ne çabuk unuttunuz Erhan Bey!

    Cevapla
  6. 6 Şubat 2019, 01:45

    Ticaret lisesi mezunu biri olarak okulumun resmini görünce çok duygulandım. 1991 mezunuyum şu an bilecikte yaşamasam da gönlüm sizlerle

    Cevapla
Bizi Takip Edin