MAL VARLIKLARINI BANK ASYA’YA BAĞIŞLAYAN “ABİ VE ABLALAR” NEREDELER ŞİMDİ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yapılan operasyonlar kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye gönderildi.

 

Bursa merkezli 7 ilde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolleri yapılarak adliyeye sevk edildi.

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen firmaların yönetici ve çalışanlarının yakalanması için harekete geçmiş, Bursa merkezli Bilecik, Kocaeli, Kütahya, Osmaniye, İstanbul ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda O.Ö, S.A, O.M, D.T, T.S, M.S, A.E, V.D, T.Ö. ve İ.Ç. şüphelilerin ByLock”u kullandıkları, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatına uyarak Bank Asya’yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edilmişti.

 

BANKA ÖNÜNDE EYLEM YAPAN “ABİLER, ABLALAR” NE OLACAK?
Örgüte, 30 Ekim 2014’teki MGK’da ilk defa legal görünümlü illegal yapı olarak tanımlaması yapıldı ve paralel yapı, devlet tarafından resmen düşman ilan edildi. Bundan sonra FETÖ üyeleri banka batmasın diye para yatırdı. Kimi evini sattı kimi başka bankadan kredi çekti Bank Asya’ya mevduat girişi yaptı. Bankanın önünde resim çektirdiler. Ancak bankanın mali durumu kötüleşti ve yüzde 60 hissesine 4 Şubat 2015’te TMSF el koydu. FETÖ’cüler bunun üzerine banka önünde eylem yaptı, Samanyolu TV’de örgüt elebaşısı Fethullah Gülen’in bankaya 25.000 tl para yatırdığı haberi yapıldı. FETÖ’cüler adeta bir kampanya başlattı. Herkes para yatırdı. 30 Mayıs 2015 TMSF, bankaya tamamen el koyduğunda ise FETÖ’cüler, “kayyum bankayı batırıyor” densin diye örgütlü olarak paralarını çekti.

 

“ABİ VE ABLALARA” NE OLDU? NEDEN ORTADA YOKLAR?

30 Ekim 2014’te MGK kararı ile resmen düşman edilen bir örgütün bankasına hem de batan bir bankaya yüklü para yatıranlar örgütsel davranışta bulunmuştur. Çünkü ticari olarak düşünürsek hiç kimse batan bir bankaya birikimini yatırmaz. Bunu izah etmek çok güçtür. Tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de ellerinde dövizler ile banka önünde eylem yapan, paralarını bank asya’ya yatırarak gövde gösterisi yapan o günlerin “Abi ve Ablalarına” ne oldu? neden ortada yoklar ?

MAL VARLIKLARINI BANK ASYA’YA BAĞIŞLAYAN “ABİ VE ABLALAR” NEREDELER ŞİMDİ?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2 Şubat 2017, 10:46

    Vataniniza milletimize inanet edenlerin onu hücredir aslinda asilmasi gerekir ama allahin verdigi cani cüyüce rabbim alir

    Cevapla
  2. Bunlardan bazıları zamanında pazartesi pazarında aşure dağıtıyorlardı, bir kase istedik vermediler. Bunlar kendilerinden olmayanlara aşure vermiyorlardı, açlıktan ölsek umurlarında olmazdı. hak ettiklerini bulacaklar inşallah, inlerine indik şimdi dip bucak temizliği yapılacak inşallah.

    Cevapla
Bizi Takip Edin