MALHUNHATUN ÖĞRENCİLERİNDEN VATAN VE BAYRAK TEMALI ŞİİR DİNLETİSİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Malhunhatun ortaokulu tarafından, şehitlere duyulan vefa ve terör saldırılarına tepki olarak vatan ve bayrak temalı şiir dinletisi düzenlendi.

Malhunhatun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Okul müdürü Hüseyin Çetinkaya, “İsmi barış, esenlik, saadet, adalet anlamlarına gelen yüce dinimizin bin yıldır bayraktarlığını yağmış; farklı dine, kültüre, inanca mansup insanları adaletle yönetmiş ve bu tarihsel geçmişiyle sadece islam dünyasının değil tüm mazlum milletlerin umudu olan yüce milletimiz, varlığını ve gücünü zorbalıktan, sömürüden, baskıdan alanların birinci derece düşmanı olmuş ve olmaya da devam etmektedir.” dedi.

 

 

İç ve dış düşmanların buldukları her fırsatta harekete geçmeyi ihmal etmediklerini belirten Çetinkaya, “15 Temmuz gecesi yaşananlar bunun örneklerinden birisidir. Fakat 15 Temmuz gerçekleşmiş tüm hainliklerden ve düşmanlıklardan hem daha farklı ve hem de daha acımasız olmuştur. İlk defa milletimiz, bizden görünen, yeri geldiğinde bizim gibi konuşan, kadim değerlerimizi paylaştığını iddia eden, yüce dinimize hizmet görünümü sergilemekte oldukça maharetli davranan, alçak bir yapılanmanın hedefi olmuştur. Ama yüce milletimiz oyuna gelmemiş; kuzu postuna bürünmüş bu çakallar sürüsüne gerekli cevabı vermiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Açılış konuşmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, “Hangi oyunları oynarsa oynasın Sezai Karakoç’un da dediği gibi “bizim beşikteki çocuğumuz da 85 yaşındaki dedemiz ve ninemiz de bir diriliş eridir ve bir diriliş eri olarak alpinist’tir.” yani dağcıdır. Hangi engel olursa olsun göğsünüde siper eder, can mı vatanmı dendiğinde önce vatan diyebilen nesillerimiz var olduğu sürece bu bayrak aşağı inmez, müslümanlıkla yoğrulmuş bu topraklar asla başkaları tarafından çiğnenmez, çünkü sultanlar sultanı Murat Hüdavendigar’ın 3 duasından biridir. Bu vatan topraklarının zulm eden zalimler tarafından çiğnenmemesi ve bizler ve bizden sonraki neslimiz var olduğu sürece bu islam coğrafyası asla zalimler tarafından çiğnenmeyecek, buna ne biz, nede öğrenci arkadaşlarımız asla izin vermeyecek.” dedi.

 

 

Müzik öğretmenlerinden Yan Flütte Özcan Güney, Gitarda ise Ersin Bilge tarafından günün anlamına uygun türküler seslendirilirken, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

 

Diğer yandan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Malhunhatun Ortaokuluna 15 Temmuz şehitler kitabesi hediye etti.

   

MALHUNHATUN ÖĞRENCİLERİNDEN VATAN VE BAYRAK TEMALI ŞİİR DİNLETİSİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 29 Aralık 2016, 18:10

    BU ÇOK ANLAMLI VE ÇOK GÜZEL PROGRAMDA YER ALAMADIĞIM İÇİN ÜZÜLDÜM.ÇALIŞMALARINIZIN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM.

    Cevapla