Merhamet çınarı Sevcan Uzun, yeniden başkan seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Sevcan Uzun yeniden başkan seçildi.

Sevcan Uzun, genel kurulda yaptığı konuşmada, aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını ve Kızılay’ın hizmetlerini daha ileriye taşımak için gayretle çalışacaklarını belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

Kızılay’ın amacı, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.

1868 yılından beri karşılık gözetmeksizin insani yardım hizmeti veren, Türk Kızılay’ı, dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumların umudu haline gelmiştir. Arakanda, Suriye’ de, Filistin’ de, Afganistan’ da, Ukrayna ‘ da dünyanın pek çok yerinde, 154 yıldır 138 ülkede Türk Kızılay’ı ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etmektedir. İnsanlar Kızılay’ ı bilir. Kızılay yardıma koşar, Kızılay acıları dindirir.  Bizde bu bilinçle ilimizde durmadan, yorulmadan çalışmaya, projeler üretmeye devam ediyoruz.

Düzenli olarak gıda kolisi bağışı,  kavurma, kıyma konserve dağıtımı, kurban bağışı, 7’den 70’e her bireye uygun giyim yardımı, yeni doğan bebekler için sevgi bohçası dağıtımı, zekat dağıtımı, şenlendirme projeleri, okullarda Kızılay’ı tanıtma etkinlikleri, yolda kalanlara kumanya dağıtımı, kadın, genç ve üniversite gençliği faaliyetleri, kan bağışı programları ile yolumuza devam ediyoruz.

Bundan sonra ki süreçte ise bu yapılan çalışmaların devamı niteliğinde, pek çok eylem planımız bulunmaktadır. Bu vesileyle, Kızılaya dolayısıyla insanlığa hizmet etmiş, gönlünü vermiş herkese teşekkür eder, ebediyete intikal etmişlere ise Allah’ tan rahmet dilerim.

Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu şekilde:

1          Sevcan UZUN           Şube Başkanı

2          Nihat CAN      Yönetim Kurulu Üyesi

3          İlkay DENİZ   Yönetim Kurulu Üyesi

4          Serkan IŞIK   Yönetim Kurulu Üyesi

5          Kaan KARCI  Yönetim Kurulu Üyesi

6          Murat ATEŞ   Yönetim Kurulu Üyesi

7          Samet ÇİM     Yönetim Kurulu Üyesi

8          Zekeriya ÇAKIR        Yönetim Kurulu Üyesi

9          Münevver GEYİK      Yönetim Kurulu Üyesi

Merhamet çınarı Sevcan Uzun, yeniden başkan seçildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 21 Mart 2022, 11:03

    Tebrikler Sevcan hanım… Girdiğiniz her işte başarılı oluyor sunuz ekibiniz de çok güzel yolunuz açık olsun

  2. Çok başarılı bir ekip, hepsi Bilecik’te istihdam sağlamış, şehre emekleri olan güzel insanlar Allah daim etsin

Bizi Takip Edin