MEZBAHANE BAYRAMDA VATANDAŞIN HİZMETİNDE OLACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Bilecik Belediyesi Mezbahanesinin Kurban Bayramı’nda vatandaşların hizmetinde olacağını belirtti.

bilecik_mezbahane (3)

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Kurban Bayramına ilişkin çalışmaları ve hazırlıkları hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Avcı, alınan kurbanlıklar Belediye Mezbahanesinde Veteriner Hekim kontrolünde hijyenik ortamda kesileceğini söyledi.

 

Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak, Kurban Bayramına ilişkin çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Avcı, şunları söyledi:

bilecik_mezbahane (2)

”Müdürlük olarak bundan sonra yapılması gereken hazırlıkları da yerine getirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşımızın hizmetinde olan belediye mezbahanemiz bu yıl da hemşehrilerimize hizmet verecektir. Kurbanını kestirmek isteyen vatandaşlarımız sıra numaralarını Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünden alabilirler. Evlerinin önünde kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız da kurban tebliği ve kurban komisyon kararlarına uymaları gerekmektedir. Kurbanını kaçıran vatandaşlarımız ise Belediyemiz veteriner işleri müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Kurbanlarımızı işinde ehil olan elinde belgesi olan kişilere kestirelim ve kurbanlıklarımıza 5199 sayılı kanuna göre eziyet ve acı çektirmeden keselim. Kestiğimiz hayvanların atıklarını çevreye zarar vermeden gömerek uzaklaştırlım.”

 

Veteriner Hekim Nedret Avcı kesimlerin, hijyenik ortamlarda yapılacağını belirterek; büyük baş hayvan kesiminin 150 TL, büyük baş kesim ve parçalanmasının birlikte 350  TL, küçükbaş kesiminin ise 40 TL olacağını açıklamasına ekledi.

bilecik_mezbahane (4) bilecik_mezbahane (1)

 

MEZBAHANE BAYRAMDA VATANDAŞIN HİZMETİNDE OLACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin