Mıknatıs Tercihi İçin Püf Nokta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mıknatıs tercihinizi yaparken mıknatısların özellikleri ve yapıldığı malzemeler özellikleri ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir. Farklı birçok mıknatıslar bulunsa dahi piyasada en çok tercih edilenlerden bir tanesi neodyum mıknatıs olarak adlandırılan ürünlerdir. Bunlar parlak yapıları ve kolay kullanımları ile birçok alanda tercih edilmektedir. Güçlü çekiş ve özellikleri bulunması bu mıknatısların tercihlerinin en önemli nedenlerindendir.

Neodyum mıknatısların tek dezavantajı ise ters gelen bir çarpışmada kolay kırılabilir olmasıdır. Bunun dışında bu mıknatısların herhangi bir olumsuz yanı bulunduğunu söylememiz mümkün değil. Mıknatıs market sitesini incelediğimiz zamanda amacınıza hizmet edecek doğru özelliklerdeki mıknatısları bulup değerlendirebilirsiniz. Mıknatısların en önemli özellikleri arasında metal ürünleri çekebilme kuvvetinin bulunması yer almaktadır. Fakat her mıknatısın çekim gücü aynı özellikte olmadığı için doğru tercih önemlidir.

Mıknatıs Özelikleri

Mıknatıs tercih ederken çinko üründen üretilmiş olan kalitesiz ürünleri tercih etmemeye dikkat edin. Kobalt malzemeden yapılmış olan mıknatıslar en sağlam mıknatıslar olarak karşımıza çıkmaktadır. 1.sınıf nikel kaplama mıknatısları tercih ederek güçlü mıknatıslar kategorisinde doğru tercih yapma ihtimalini de arttırırsınız.

Tercih edeceğiniz mıknatısların bir süre tuzlu su testine tabi tutulması da dayanıklılık konusunda birçok bilgi iletmektedir. Ayrıca güçlü mıknatıs olarak adlandırılan mıknatıslar 80 derece sıcaklığa kadar dayanabilme özelliği göstermektedirler. Kullanım alanınıza uygun olan ve diğer tüm bu özellikleri beraber değerlendirmelisiniz. Nikel kaplama şeklinde tercih edeceğiniz mıknatıslar neredeyse %10 15 olacak kadar çekim gücü kuvvetli bir mıknatıstır. Mıknatıs market sitesinden bilgi alabilirsiniz.

 

Mıknatıs Tercihi İçin Püf Nokta
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin