Milletvekili Selim Yağcı; “benim boynumun borcu olsun”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Şeyh Edebali’nin vefatının 700. yılı olan 2026’nın UNESCO tarafından programına alınması için teklif dosyası hazırladıklarını açıkladı.

Ahilik Haftası dolayısıyla basın yayım organlarına açıklama yapan Milletvekili Yağcı, şu ifadeleri kullandı:

”Bugün kutladığımız Ahilik Haftasının özünü oluşturan Fütüvvet anlayışını Devlet yönetim tarzına dönüştürüp, dünyanın Osmanlı adaleti ile tanışmasına vesile olan Şeyh Edebali ve Dursun Fakıh başta olmak üzere gönül erlerine ev sahipliği yapan; Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun şehrinin evladı olmanın onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Şeyh Edebali ve Dursun Fakıh başta olmak üzere ebediyete irtihal eden ahileri, esnaf ve sanatkârları rahmetle yâd ediyorum. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramımız bu topraklarda kardeşliğimizin daim olmasının vesilelerinden olsun.

Dünyanın 20. yüzyılda gündemine giren toplam kalite yönetimi, tüketici haklarının korunması yaklaşımları Bilecik ile birlikte tüm Anadolu ve Osmanlı toprağında Ahilerce asırlardır uygulandı.

Ahilik kültürüyle yoğrulan esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan değil aynı zamanda muhitinin gözü, kulağı, sesi, vicdanı, hamisi, yol göstericisidir.

Ahilik sadece üreticiyle tüketici arasında değil zengin ile fakir, emek ile sermaye arasında denge olmuştur. İhtiyacımız olan sosyal adalet ve istikrarın sırrını bu denge içinde buluruz.
Bir ahinin tezgâhı, halka olduğu kadar Hakk’a hizmet yeridir. Dolayısıyla onun ibadet mekânıdır.

Siyasi hayatı boyunca hep bu anlayışla hareket eden bir kardeşiniz olarak; bunun için 2023 hedefleri, 2053-2071 vizyonu diyorum.

Salgın dönemiyle başlayıp, tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve Rusya-Ukrayna savasıyla birlikte süregelen sıkıntıların üstesinden gelerek, esnafın tezgâhlarını açık tutması, geliştirmesi için Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz.

Şeyh Edebali, Sultan Alâeddin Keykubad’ın Türkiye Selçuklularının kurtuluşunun anahtarı olarak gördüğü fütüvvet teşkilatı üzerinde sahip olduğu siyasi gücü Osmangazi’nin emrine sunması, yerleşik hayata geçilmesiyle birlikte sosyal ve toplumsal hayatı şekillendirmesiyle, Anadolu Ahilik anlayışının Dünya ile tanışmasını sağladı.

“benim boynumun borcu olsun”

İlmin irfanla, ticaretin ahlakla bütünleştiği ahilik müessesesini tüm dünyaya ve genç nesillere en güzel şekilde tanıtması için Şeyh Edebali’nin vefatının 700. yılı olan 2026’nın UNESCO tarafından programına alınması için teklif dosyamızı hazırlamaya şimdiden başladık. 2026’nın Şeyh Edebali yılı ilan edilmesi için çaba göstermek tüm hemşehrilerimle birlikte benim boynumun borcu olsun. Hep birlikte daha iyiye daha güzele.”

Milletvekili Selim Yağcı; “benim boynumun borcu olsun”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Sayın vekilim senin boynunun borçları çoğalmıyor şehir stadı ne durumda bak yenişehir yolu bir türlü bitmiyor eski tedaşın yeri yıkıldı yerine misafir hane yapılacaktı o yeride millieğitime devredildi sonra başkalarına peşkeş çekilmesin

    Cevapla
Bizi Takip Edin