Milletvekili Selim Yağcı: “Bilecik’e yapılan en büyük yatırımlardan birisi olacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’te yapılması planlanan “Kamu Yerleşkesi” alanı ve “Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay” yerleşkesinin kaldırılacağı yönündeki iddialarla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Adliye hizmet binalarının içerisinde bulunduğu “Kamu Yerleşkesi”nin, eski Bilecik İl Özel İdaresinin bulunduğu 36 dönümlük alana yapılacağını söyledi.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının 2022 yatırım programına alındığını bildiren Milletvekili Selim Yağcı, Valilik hizmet binasının projesinin hazır olduğunu, Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının ise projesinin hazırlandığını ve bittiğinde ise ikisini bir arada Temmuz ayında ihalesi yapılarak inşaata başlanılacağını söyledi.

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugayı yerleşkesinin bulunduğu alandan kaldırılacağı yönündeki iddialarla ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, konunun 2016 yılında gündeme geldiğini ancak şimdilik böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“PROJELERİN GERÇEKLEŞMESİNİ ÖTELEDİ”

Kamu yerleşkeleri şehirler için önemli. Bilecik merkez doluyor, kamu yerleşkelerini bir araya toplama noktasında aslında Türkiye’ye de örnek olacak şekilde bir proje olarak hazırladık. Projeyi 2014 seçimlerinde halkımıza da bu anlamda arz ettik ancak 15 Temmuz ile diğer süreçler yaşandı ve o dönem olmadı. Pelitözü Köyümüzün referandumda ilk turda olumlu görüş bildirmemesi de bazı projelerin gerçekleşmesini öteledi.

“100 DÖNÜM ARAZİDE ‘ŞEHRE YENİ BİR MERKEZ’ HEDEFİMİZ VARDI”

Çünkü biz üniversite, hastane ve kamu yerleşkesi üçgeni olarak Pelitözü bölgesinde düşünüyorduk. En az 100 dönümlük bir alanda tüm kamu kurumlarını getirip altını otopark yapıp, üstünü büyük bir meydanla şehre yeni bir merkez oluşturma hedefindeydik.

“KAMU YERLEŞKESİNİ BURAYA PLANLADIK”

Bilecik’te böyle bir ihtiyaç var ve en kısa sürede en olumlu şekilde belediye destek vermediği zaman nasıl halledebiliriz diye düşündük ve şehrin orta noktasında bulunan eski il özel idaresinin bulunduğu 36 dönümlük alan vardı. Biz kamu yerleşkesini burada planladık.

“2-3 YIL İCERİSİNDE BİTİRECEĞİZ”

Bu sene içerisinde Valilik hizmet binası ile emniyet müdürlüğü binasının ihaleleri yapılacak, yatırım planı içerisine alındı. Adliye’nin projesi de ihaleye alındı inşallah 2023 yatırım planı içerisinde Valilik, Adliye ve Emniyet Müdürlüğünün bir arada bulunduğu 3’lü altında otoparklar olan 36 dönümlük alan içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak bir kamu yerleşkesini bu sene ihalesini bitirip 2022’de başlarsak inşallah önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde kamu yerleşkesini bitireceğiz.

“BİLECİK’E YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN OLACAK”

Şehrin bu anlamda baktığımızda yeni meydanlarından birisi haline gelecek orada artık törenlerimiz de yapılabilecek. Cumhuriyet mahallesindeki adliyenin önündeki alanla ilgili taahhütümüz vardı. Altına otopark yapıp oradaki yerleşkede bulunan alanları yıkıp şehre sosyal alan kazandırma noktasında çalışmalarımızı yapacağız. Kamu Yerleşkesi alanını yaptığımızda Bilecik’e yapılan en büyük yatırımlardan birisi olacak. Yani şuanda İçişleri Bakanlığımız tarafından valilik hizmet binasıyla emniyet müdürlüğü binamızın yapımı 2022 yatırım programında ve Emniyet Müdürlüğü’nün projeleri hazırlanıyor bittiğinde ikisini bir arada temmuz-ağustos gibi ihalesi yapılacak ve inşaata başlanacak.

“DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN, EVDEKİ BULGURDAN OLMAK İSTEMİYORUZ”

Bu gündem (Tugayın taşınması konusu) ilk 2016 yılında 15 Temmuz’dan sonra Jandarma Genel Komutanlığı’nın yeni yapılanmasında bizlere görüşlerimizi sordular. Şuanda Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Zafer Koç Paşamız ile birlikte oturarak buradaki değerlendirmeleri yaptık. Biz Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak istemiyoruz.

“JANDARMA, BİLECİK’E YENİ BİR YATIRIM YAPMAYABİLİR”

Yani evet askeriyenin olduğu alanlar bizim sosyal yaşantımız açısından değerli alanlar, şehri rahatlatma noktasında mutlaka katkı sağlayabilir ama ticari, tanıtım ve turizm noktasında her ay yaklaşık 3 bin tane ülkemizin değişik noktalarından gelen genç kardeşlerimizi tanıma, aileleri ile birlikte burada buluşma fırsatını buluyorlar. Bilecik’te 600’ü yakın rütbeli personel var. Jandarma teşkilatı artık yeni bir yapılanma durumunda, buradaki yerleşkeyi kaldırmanız durumunda Bilecik’e yeni bir yatırım yapmayabilir. Çünkü mevcut diğer alanlardaki yatırımlar jandarmanın bundan sonraki ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bunları kendim değil Jandarma’dan aldığım bilgilerle ifade ediyorum.

“TUGAY SEVİYESİNDE TEMSİL EDİLMEK PRESTİJ KAZANDIRIYOR”

Biz bu alanın kazanılması veya mümkün olduğunca Bilecik’e aşama aşama kazandırılmasının yanında Bilecik’i “Tugay” seviyesinde temsil edilmekle, yarın tabur seviyesinde temsil edilmek şehir prestiji anlamında önemli bir olay. Bizim Tugayımız aynı zamanda Kastamonu, Çanakkale ve Kütahya’daki askeri birlikleri de yönetiyor. Onun için olaya tek taraflı bakmamak lazım.

“BÜTÜN SENARYOLARA HAZIRLIKLIYIZ”

Biz bu konuyu Jandarma’da ki dostlarımız ve yetkililerle de görüşüyoruz. Burada her halükarda Bilecik’in kazanacağı formüller üzerinde çalışıyoruz. Jandarma ileride tamamen sivilleşir ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum haline gelirse, er eğitimini ortadan kaldırması gibi bir durum oluşursa tabii ki buradaki alanın Bilecik’in sosyal hayatına ve ekonomisine katılmasını arzu ederiz. Ama şuanda bu noktada bir müddet daha böyle devam eder, önümüzdeki yıllarda bizim ihtimallerimiz içerisinde o dönüşüm ve senaryoların hepsinde var. Dönüşürse ne olur, dönüşmezse ne olur? gibi.

“ASKERİMİZ HİÇ BİRŞEY VERMESE BİLE GÜVEN, İTİBAR VE PRESTİJ VERİR”

Bu noktada şehrimize ve insanımıza kaybettirmeyecek formüller üzerinde çalışıyoruz. Onu da zaman gösterecek. Vatandaşımız, “asker artık dışarıya çıkmıyor, bize ne veriyor?” gibi çok bağnazca düşüncelere giriyorlar. Askerimiz hiçbir şey vermese  güven verir, itibar verir ve prestij verir. Şanlı ordumuzun burada o gür seslerinin duyulması hepimizin en büyük güvencesi ve gurur kaynağıdır. Çok yüzeysel bakmamak lazım. Siyasi ve idari olarak  bu konuyu hep düşünüyoruz. İnşallah doğru kararları veririz diye de düşünüyorum.

İNTERNET SİTEMİZ VE SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

Diğer yandan, Milletvekili Selim Yağcı’nın haber228’e özel yaptığı; TBMM’de görüşülen Seçim Kanunu, Erken veya baskın seçim, Bütün şehir yasası, Millet İttifakı, Tarım Kredi Kooperatifleri, Söğüt Organize Sanayi Bölgesi, Gölpazarı Gıda İhtisas OSB, Bilecik 3. Organize Sanayi Bölgesi, Stat, Yenişehir-Bilecik yolu, Bilecik Köprülü kavşağı, Bilecik Belediyesi ve belediyede yaşanan rüşvet olayı, Kayı A.Ş.’ye yapılan yeni atamalar ile atananların maaş ve huzur hakları, Bilecik Devlet Hastanesi ve kurulacak Diş hekimliği fakültesi ile ilgili açıklamalarını ilerleyen günlerde internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Milletvekili Selim Yağcı: “Bilecik’e yapılan en büyük yatırımlardan birisi olacak”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 30 Mart 2022, 19:09

    Vezirhanda Zobran, Kuyubaşı diyelim Tarihe not düşelim, Bilecik doğuya değil, batıya yatırımı kafaya koymuş. Ne varsa tepelerde, karayolu aşağıda, Hızlı tren aşağıda, Karasu vadisi aşağıda. Tarım halini yapsınlar milletin ürettiği ederini bulsun. Vs. 

    Cevapla
  2. 30 Mart 2022, 19:30

    Bilecikte yapılan büyük yatırımların çevrelerinde satılık arsa arazi varmı veya kaydımı ki bende almak istiyorum tıpkı yeni yapılan hastanenin çevresi alanlar gibi

    Cevapla
  3. Çalışkan vekil

    Cevapla
  4. Ya trafik ne olacak. Bir de alternatif yol yapılsaydı da sabah ki trafik çilesinden kurtulsaydık

    Cevapla
  5. 30 Mart 2022, 22:25

    Prestijden kastınız nedir ? Konutların tam dibinde askeriye mi olur, siz bir de askeriyenin dibinde oturanlara sorun,yahu 2022 de şehrin ortasında askeriye var, modern şehircilikde boyle birsey mi var, şehrin ortasında askeriye mi olur, arkadaş bu şehir ne zaman gerçek bir şehir olacak ,yazık , gerçekten yazık. Belediyeciliği yapamamış chp mi dersin, şehrin belki de en güzel yerinde askeriye kalsın diyen ak parti mi dersin. Bu şehre yazık. Kaderi kötü gerçekten.

    Cevapla
  6. 30 Mart 2022, 23:50

    Askeriyenin şehrin bu kadar içinde ve yerleşim yerlerinin bu kadar dibinde olması da herhalde bu devirde anca Bilecikde normal karşılanırdı. Hey gidi Bilecik, yıllar geçiyo sen değismiyorsun, gelismiyorsun, şehrin en güzel yerlerinden birinde askeriye kalsın gibi bir anlayışla zaten zor. Ya elinde böyle bir imkan varsa kullanacaksın şehrin yeni gelişme alanlarına ihtiyaç var.

    Cevapla
  7. Ya arkadaşlar hadi selim yağçı bey birşeyler için çabalıyor kimileri için iyi kimileri için kötü olsada peki yaşar tüzün de milletvekilimiz o ne yapıyor ? Bileciğe ne yaptı milletvekilimiz yaşar tüzün ? Bileciğe çakılı bir eseri bir civisi var mı bunu tartışalım ?

    Cevapla
  8. 31 Mart 2022, 01:47

    Sayın vekilim Bilecik e Merkez de TOKİ istiyoruz. Bözüyük toki osmaneli toki Bilecik e de müjdeli bir haber verin artık Allah emanet olun sayın vekilim

    Cevapla
  9. 31 Mart 2022, 01:51

    Sayın başkanım bizlerde kirada oturan insanlarız bilecik toki yi bekliyoruz

    Cevapla
  10. 31 Mart 2022, 08:14

    bir kavşağı bile 17 ayda bitiremeyenlere bak hele,neler yapacaklarmış öyle….

    Cevapla
  11. Kamu yerleşkesi projesi falan tamam iyi de, yahu askeriyenin orda kalması nedir ya, şehir merkezi artık dolup taşmış, şu anda yeni yaşam merkezleri oluşturmak gerektiğini herkes görüyo.

    Cevapla
  12. 31 Mart 2022, 13:18

    Askeriyenin daha uygun bir yere taşınması zaruridir. Bunu dünyanın en iyi şehir plancısını da getirseniz görür. Evlerin dibinde yahu, çoğu zaman insanların evinin olduğu caddenin bile girişi çıkışı kapatılıyo , çarşıda şehrin ilerleyeceği bir yer yok, yeni bir yaşam merkezi olarak şehre kazandırılması gerekir.

    Cevapla
  13. Hangi tanıtım, hangi turizm?Asker aileleri bu şehre geldiklerinde türbeden başka gidecek bir yer bulamıyorlar.Edebali vadisine indiklerinde ise türbenin tam karşısında vadide yıkılmak üzere olan fakat buna rağmen yıllardır restore edilmeyen Osmanlının ilk imarethanesini uzaktan görüyorlar. Gelenlerin bir çoğu,askeriyenin evlerin bu kadar dibinde olmasına da hayret ediyorlar.

    Cevapla
  14. Kamu yerleşkesi yapılacak yer şehir merkezinde vede Trafiğin bugünki şartlarda en yoğun sıkıştığı konumda. Birde şimdi BİNLERCE Kişinin günlük kamusal işini takip etmek için araçları ile o yoğunluğa gireceğini hesap edin. Orada görev yapacak stratejik görevde calışacakları düşünülürse Allah şimdiden yar vede yardımcıları olsun. BEŞİKTAŞ MAH. si Kamusal alana dönecekti Binlerce metre kare Hazine arazisi neden düşünülmesi. Yapılması planlanan onca kurum lojmanları ile oraya yerleşir, her nevi ihtiyac olacak Sosyal tesiste yapıla bilirdi. Neyse iyi niyetle olalım Hayırlı olsun İnşallah.

    Cevapla
  15. Hamsu köprüsü yetersiz kalıyor. Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerini bağlayan ikinci bir köprü acilen yapılmalı.Cumhuriyet ve İsmet paşa mahallelerinde hakkaniyetli bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilmeli. 20 yıldır bitirilemeyen Yenişehir yolu bu sene bitmeli. Pelitözü gölpark gibi Selöz, Kurtköy, Kızildamlar göletleri mesire alanı olarak halka açılmalı. Karasu vadisi projeleri hayata geçirilmeli.Tugay kesinlikle taşınmalı.

    Cevapla
Bizi Takip Edin