Milletvekili Selim Yağcı: “Bu şehre ihanet etmemek lazım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nde 700’e yakın personelin çalıştığı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, “Bilecik Belediyesi’nde 700’e yakın personelin çalıştığı iddia ediliyor, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, “700 personeli Bilecik Belediyesi’nin bütçesinin de, Bilecik’in imkanlarının da kaldırması mümkün değil. Bir müddet sonra belediye de çalışamaz duruma gelir ve personeller de mutsuz olur.” ifadelerine yer verdi.

Bilecik Belediyesi’ne iller bankasından gelen payların azımsanmayacak kadar çok olduğunu dile getiren Milletvekili Selim Yağcı, “İller Bankasından gelen paralar az değil. Tüm giderleriyle bugün bir personel kuruma maliyeti 8 bin liraya tekabül ediyor. Büyük rakamlarda para gelirken, bu paralar yatırıma yönelmeyip personel harcamasına giderse yazık olur.” diyerek şu ifadelere yer verdi:

 

“Personel gideri bütçenin yüzde 58’iydi..”

2004 yılında belediye başkanı olduğumda Bilecik Belediyesi’nin o zamanlar personele borçları vardı ve ödeyemiyorduk. Giderin gelirinden daha fazla olursa ödeyemezsin. İlk 2004’te aldığımızda Bilecik Belediyesi’nin personel gideri bütçesinin yüzde 58’iydi. Biz 15 yıl içerisinde particilik yapmadan o dönemde işçi arkadaşların hepsinin emeklilik süreleri doldu paralarını ödedik, emekli ettik yerlerine de kadrolu işçi almadık.

“Türkiye’nin kredibilitesi en güçlü belediyelerinden birisiydik”

En son ben Bilecik Belediyesi’ni bıraktığımda personel giderimiz yüzde 58’den yüzde 18’e inmişti. Bu aradaki rakam yatırıma gitmişti. Kongre merkezi, kapalı pazar, itfaiye binaları, şehir müzeleri, otogarlar, birçok alandaki sosyal tesislerin bir çoğunu kendi öz sermayemizle yaptık ve özel bir kredi almadık. Ayrıldığımızda Türkiye’nin kredibilitesi en güçlü belediyelerinden birisiydik. O kredibiliteyle mevcut yönetim de birçok bankalardan hiç sorunsuz kredi alabildi.

“Bu şehre ihanet etmemek lazım”

Bu şehir bizim tabii ki herkes kendi çevresindeki insanları mutlu etmek isteyebilir, siyasi yatırım yapabilir ama bu şehre de ihanet etmemek lazım. Eğer 300 kişilik çalışacak yere değişik sebeplerle 700 kişi alırsanız ama aldığınız personel de Bilecik’te yaşıyor, Belediye’den para alacak ama belediyenin hizmetini alamayacak. Hepimiz birbirimize haksızlık yapmış oluruz. Burada kazanma adına bu tür plansızlıkları yapmamak lazım. 700 personel Bilecik Belediyesi’nin kapasitesine göre çok çok fazla personel sayısı. Bu yeni fiyat artışlarıyla birlikte sürdürülebilir değil.

“Yazık olur..”

Bilecik Belediyesi’ne iller bankasından gelen paylar az değil. Geçen ay itibarıyla 8 milyon 500 bin lira geldi. 1 milyonu iller bankası payları itibarıyla kesildi, 7 milyon 500 bin lira geldi. Bu ay geçen aya göre yüzde 22 tüm belediyelerin payı daha artarak geliyor. Yani bu ay Bilecik Belediyesi’ne 10 milyon lira gelecek. İkramiye ve maaşları başta olmak üzere tüm giderleriyle bugün bir personel kuruma maliyeti 8 bin liraya geliyor. Bu manada büyük rakamlarda para gelirken bunları yatırıma yöneltmeyip personel harcamasına giderse yazık olur.

“Bugün belki kazançlı gibi görünürsün ama..”

Çocuklarımız, gençlerimiz bizden hizmet beklerken kişisel zaafiyetler sebebiyle belirgin kişilere hizmet edilirse bugün belki kazançlı gibi görünürsün ama yarın kimse hakkını helal etmez ve onların alması gereken hizmeti yapmadığın zaman çocuklarımızın gelecekleri noktasında bir görevimizi eksik yapmış oluruz.

“Milletimiz kendilerine gerekli hesabı soracaktır”

Belediye başkanlığı dönemimde personel noktasında bana kızanlar oldu çevremizde ama ben belediyeyi her zaman kendi evim gibi gördüm ve evimde gösterdiğim hassasiyetle yönetmeye çalıştım. Kamu malını zarar vermeme noktasında gayret gösterdim. Belediye başkanlığını bu kadar titiz yapıp şimdi böyle hoyratça yaklaşımları görünce de açıkçası üzülüyorum. Ama milletimiz yetkiyi vermiş, bugün devletimiz hesap soruyor, eminim ki yarın da seçim sandığı geldiğinde milletimiz kendilerine gerekli hesabı soracaktır diyorum.

 

Milletvekili Selim Yağcı: “Bu şehre ihanet etmemek lazım”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 21 Nisan 2022, 16:15

    Eleman fazla olduğu için çalışma saatleri içinde en az 3kisi masalarda oturmuş çay içiyorlar 1 günlük işi 1ay da zor bitiriyorlar vallahi belediye hababam sınıfına döndü. .

    Cevapla
  2. BELEDİYE HİZMET YERİ OLMAK RAN ÇIKTI HİMMET YERİ OLDU GELEN DE AYNI GİDEN Mİ ONLAR ŞEHİR YAPACAZ DERKEN KESELERİNİ DOLDURDU ÇIBAN GİBİ BİNALARIMIZ VAR İÇİNDE KİMLER VAR HEY MAŞALLAH

    Cevapla
  3. 21 Nisan 2022, 20:41

    bütün köylülerini belediyeye alan başkan mı bunları söylüyo.helal olsun!!!!

    Cevapla
  4. Bu şehire ilk defa mı iller bankasındır ödenek geldi daha önce de gelde fakat asfalt üstüne asfalt atıldı paralar uçtu gitti ya sizde biraz elinize taşın altına sokun faydanız olsun hap kastet olmayın bak önümüzde seçimler var tekrar sizi seçeriz

    Cevapla
  5. 700 mu gerçekse skandal buyksehirlerde bu kadar çalışan yok bütçeyi nereden bulacak mslesef belediyeler siyasi konjonktüre herkez kendi ekip adamı var akp .CHP hiç farketmez belediyeler mezarlıklar devlete yük bağlayın valiliğe bir birim kurun ama nerde

    Cevapla
Bizi Takip Edin