MURATDERE’DE HALKIN KATILIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muratdere bakır, molibden madeni kapasite artışı, zenginleştirme atık depolama tesisi halkın katılım toplantısı 18 Mart 2021 Perşembe günü Bozüyük Muratdere köyünde gerçekleşti.

Köy meydanında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleşen toplantıya, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu,CHP İl Başkanı M.Metin Yaşar,Sivil Toplum Kuruluşları,Çevre Köy Muhtarları, dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak ve Bakanlık yetkililerin yönetiminde gerçekleşen toplantıda, Muratdere Madencilik Proje ve Yatırım Müdürü Volkan Başkan ve şirket yöneticileri halkı bilgilendirme noktasında slayt eşliğinde sunum gerçekleştirdiler. Bölgede yapılacak madencilik faaliyetine ilişkin geniş çaplı bir bilgilendirme yapan Muratdere Madencilik yöneticileri toplantının ilerleyen saatlerinde vatandaşlardan gelen soruları yanıtladılar.

VEKİL TÜZÜN; HUKUKİ, SİYASİ VE TOPLUMSAL BOYUTA DİKKAT ÇEKTİ

Bölge halkından birçok vatandaş, Muratdere Madenciliğin yapacağı çalışmalara ilişkin görüş belirtirken, Milletvekili Yaşar Tüzün; Bilecik iline gelecek olan yatırıma karşı olmadıklarını söylerken madencilik faaliyetine ilişkin hukuki, siyasi ve toplumsal boyutuna vurgu yaptı.

“HENÜZ RAPOR HAZIRLANMADI”

Tüzün, “Henüz rapor hazırlanmadı” diyerek; “19 kurumdan görüş alınacak. Bu rapor uzun sürede hazırlanacaktır ve bu sürecin 3 boyutu vardır. Birincisi Hukuki süreçtir ve tüm STK’larla birlikte bunun takipçisi olacağız, şüpheniz olmasın. Diğer boyutu siyasidir. Siyasi kurumların görüşleri alınacaktır. 3. boyutu toplumsal boyutudur. Bu bölgede yaşayan insanların kafasındaki soru işaretlerini kaldırabilecek bir süreç yaşıyoruz. Bilecik ilimiz maden açısından zengin bir ildir. 440 mermer, 200’e yakın maden ocağı vardır. Biz bölgemize yatırım gelmesine karşı değiliz. Sermayeye karşı değiliz. Bölge halkı olarak tüm detayların konuşulması hakkımızdır. “ ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN BAKKALCIOĞLU, RAPORUN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ

Bozüyük Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğlu ise, bir önceki rapor ile son rapor arasında farklılıklar olduğunu iddia ederken, raporun hassasiyetle gözden geçilmesini ve yeniden İl Genel Meclisinde tekrar görüşülmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Bakkalcıoğlu ayrıca yer altı kaynaklarına dikkat çekerken, su kaynaklarının zehirlenebileceği iddiasında bulundu.

Son olarak konuşan Muratdere Köyü Muhtarı ise adı geçen maden ocağının bölgeye kurulması köylülerin istemediğini belirtti.

Sorulan soruları cevaplandıran firma yetkilileri katılımcılara teşekkür ederken, Jandarma kolluk kuvvetlerinin geniş çaplı güvenlik tedbirlerinin aldıkları da dikkatlerden kaçmadı.

MURATDERE’DE HALKIN KATILIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin