Mutluluk Çubuğu Nedir, Ne İşe Yarar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutluluk çubuğu, sertleşme sorunlarına karşı geliştirilen önemli tedavi uygulamalarından biridir. Son dönemde sıklıkla hekimler tarafından tavsiye ediliyor olmakla birlikte mutluluk çubuğu uygulaması, temel olarak bir cerrahi müdahaledir. Dolayısıyla mutluluk çubuğu, ameliyatlar gerçekleştirilen işlemlerdir. Cerrahi müdahalenin temel hedefi, protez yardımıyla kişinin yaşadığı sertleşme sorunlarını tamamen ortadan kaldırmaktır. Penise yerleştirilen protez, hastanın taleplerine uygun şekilde kontrol edilebilir ve sertleşme sorunlarını ortadan kaldırır.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Mutluluk çubuğu, penis protezi ya da penil protez, cerrahi müdahale ile penise protez yerleştirilmesi üzerine gerçekleştirilen ameliyat uygulamasıdır. Ameliyatta farklı tiplerde, uzman hekimin analizleri sonucunda karar verilen protez, penisin korpus kavernozum bölgesine yerleştirilir. Mutluluk çubuğunun en temel etkisi, kişinin istediği zaman cinsel birleşmeye hazır olmasını sağlamaktır. Özellikle erektil disfonksiyon bozukluklarında mutluluk çubuğu yöntemi, en yaygın olarak kullanılan yöntemdir. Çoğunlukla bu tarz cinsel sağlık sorunlarının giderilmesinde ilk basamak uygulama olarak tercih edilir. Bununla birlikte bazı durumlar da ise mutluluk çubuğu, tedavi sürecinin son ayağıdır.

Mutluluk Çubuğu Ne İşe Yarar?

Mutluluk çubuğu temel olarak kişinin arzu ettiği zaman cinsel birlikteliği hazır hale gelmesini sağlar. Bununla birlikte mutluluk çubuğunun herkese uygulanamayan bir yöntem olduğu da bilinmelidir. Mutluluk çubuğu, erektil disfonksiyon bozukluklarının %35’ine istenilen tedavi sonucunu vadetmemektedir. Dolayısıyla mutluluk çubuğu ameliyatlarından önce uzman cerrahın analizleri ve ön muayenesi oldukça önemlidir. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu tarafından da gerçekleştirilen mutluluk çubuğu operasyonlarından önce, hastanın bu ameliyata uygun olup olmadığı denetlenir. Ön analiz sürecinde hastanın öyküsü ve şikayetleri uzman hekim tarafından detaylı olarak dinlenir.

Mutluluk Çubuğu Kimler İçin Uygundur?

Mutluluk çubuğu, özellikle sertleşme sorunuyla karşı karşıya kalanlar için oldukça ideal bir tedavi yöntemidir. Bununla birlikte ilaçlı tedaviye cevap vermeyen hastalar için de uygundur. Beyin ve omurilik felci geçirmiş kişiler, nörolojik sağlık sorunu bulunanlar ve penis eğriliği sorunuyla karşı karşıya kalanlar için mutluluk çubuğu ameliyatı oldukça etkili bir yöntemdir. Ameliyat kapsamında farklı şikayet ve öykülere sahip olan hastalar için farklı türde protezler kullanılmaktadır.

 

 

Mutluluk Çubuğu Nedir, Ne İşe Yarar?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin