Mv. Tüzün’den Yenipazar ve Gölpazarı Soru Önergesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Yenipazar ve Gölpazarı çiftçilerinin yaşadığı mağduriyetleri meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’in Yenipazar ve Gölpazarı ilçelerinde sağanak yağış ve doludan kaynaklı oluşan mağduriyetlere ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin cevaplandırması amacıyla 4 soruluk önerge sundu.

Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından hazırlanan 4 soruluk önergede, şu bilgiler verildi:

Bilecik ili Yenipazar ve Gölpazarı ilçelerimizde kurban bayramının birinci günü meydana gelen sağanak yağış ve dolu afeti meydana gelmiş, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yenipazar ilçemizin; Tekeciler, Caferler, Kavacık, Yumaklı, Esenköy, Umutlar, Sorguncukahiler, Tohumlar, Belkese, Batıbelenören, Doğubelenören, Selim, Ulucak, Katran, Kükürt, Yukarıboğaz  köyleriyle Gölpazarı ilçemizin; İsmetpaşa Mahallesi ve Dokuz, Göldağı, Sarıhacılar, Kümbet, Baltalı, İncirli, Gözaçanlar, Gökçeözü, Türkmen, Armutçuk, Büyükbelen, Aktaş, Karacalar ve Bedi köylerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu arpa, buğday, ayçiçek ekili alanları ile meyve bahçeleri ve üzün bağlarında hasarlara neden olmuştur. Konu ile ilgili aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ediyorum.”

Bahse konu ile ilgili sorular şu şekildedir:
1- Yenipazar ve Gölpazarı ilçelerimize bağlı zarar gören köylerde zarar tespiti çalışmaları sonuçlandırıldı mı?
2- Yapılan hasar tespit sonucuna göre çiftçilerimizin, ürünlerinin karşılığı nakit olarak ödenecek mi, ödenecekse ödeme takvimi çalışması yapıldı mı?
3- Zarar gören meyve bahçeleri ve üzüm bağları için nakit ödemelerin haricinde, meyve bahçeleri ve üzüm bağlarının yeniden tanzimi konusu çalışmalarınız var mıdır?
4- Sağanak yağış ve dolu afeti yaşayan Yenipazar ve Gölpazarı ilçelerimizi ‘’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’’ ilan etmeyi düşünüyor musunuz?

Diğer yandan, Milletvekili Tüzün, meydana gelen yağış sonrasındaki mağduriyetler ve ilgili bakanlıktan alınacak cevapların takipçisi olacağını belirterek, konu hakkında vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmede bulunacağı bilgisini verdi.

Mv. Tüzün’den Yenipazar ve Gölpazarı Soru Önergesi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Teşekkürler vekilim

    Cevapla
  2. 24 Temmuz 2022, 18:57

    Tüzün dua edelim ki ak parti iktidarda..siz olsaydınız vay halimize …devletimiz gereğini yapacaktır…

    Cevapla
  3. Bu işi de çözdünüz ya vekilim soru önergeleri ile bravo size

    Cevapla
Bizi Takip Edin