Niş Parfüm Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parfüm sektörü, gün geçtikçe yükselen bir ivme kazanmakta ve sürekli yeni ürünlerle piyasaya hareketlilik kazandırmaktadır. Geleneksel ve değişmeyen ikon kokulardan, yenilikçi ve iz bırakan kokulara kadar birçok niş parfüm çeşidi kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Peki niş parfüm nedir?

Niş parfüm, belirli kitleye hitap eden ve sınırlı sayıda üretimi olan parfüm çeşitlerindendir. Üretilen parfümlerin içerikleri normallerinden farklı olarak daha değerli ve fiyat olarak da pahalı olmaktadır. Her yerde bulunmayan bu kokuların notaları alışkanlıkların ötesinde olup titizlikle işlenmekte ve hazırlanmaktadır. Orijinal Niş parfüm türlerinin belirleyici özellikleri ise şu şekildedir;

  • Belirli sayıda üretilir.
  • Sınırlı sayıda satışları gerçekleşir.
  • Üst kalitede hammaddelerden faydalanılır.
  • Kokuların içerisinde ender bulunan esanslar, doğal ve nadir olarak bulunan çiçek ve meyveler kullanılır.
  • Kokuların yanı sıra şişe tasarımlarıyla da oldukça şıktırlar. Şişe değişiklikleri yapıldığı pek görülmez.
  • Orijinal parfüm fiyatları diğer parfüm türlerine göre daha yüksektir.
  • Bu parfümlerin mutlaka bir hikayesi ve ilhamı bulunmaktadır.
  • Reklamdan ziyade adlarıyla bilinmektedir.
  • Satışı fazla olsun gibi bir gayesi bulunmamaktan dolayı kişiye özel imza koku olma niteliği taşımaktadır.

Orijinal niş parfüm türlerine herhangi bir parfüm dükkanında rastlama olasılığınız oldukça azdır. Üreticiler bir niş parfüm için haftalarca belki de aylarca uğraşabilmektedir. Aynı zamanda bir keşif yolculuğu olan bu süreçte eşsiz ve benzersiz parfümün ortaya çıkması için sıkı bir çalışma gerçekleşmektedir.

Niş Parfüm Önerileri

Niş parfüm arayışları da benzersiz ve imza kokusu arayanlar için ilgi çekici olabilmektedir. Kokuların insanlar üzerindeki etkisi sürekli tartışma konusu haline gelmektedir. Hafızalara kazınan bazı kokular bulunmaktadır. Kişide merak uyandıran, ve kişiye özel koku haline gelen dünyaca ünlü niş parfüm önerileri şu şekildedir;

  • Penhaligon’s

İlk sırada yer alan bu koku İngilizler tarafından piyasaya sürülmüştür. Kraliçelerin kokusu olarak da adlandırılan Penhaligon’s, üretimine devam etmekte ve ender içeriklerle bir bütün oluşturmaktadır. Taze ve ferah kokusuyla niş parfüm olmayı başarmış bu koku Yunan mitolojisinin esintilerini taşımaktadır.

  • Annick Goutal

Fransız devi olan bu koku da özel olmayı başarmıştır. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilen Annick Goutal özel esanslarının yansıması ve ferahlığıyla adından söz ettirmektedir.

  • Xerjoff More Than Words

Niş parfümlerin mutlaka bir ilhamının olduğundan bahsetmiştik. Bu orijinal niş parfüm de ilhamını edebiyattan alan nadir kokulardan birisidir. Sonbahar ve kış aylarında sıklıkla kullanılmasının sebebi de içerisinde bulunan çiçeksi ve dumansı kokuların ilginç uyumundan kaynaklanmaktadır. İçeriğinin gizli tutulması, parfüme ilgiyi artırmakta ve her dönem merak uyandırmaktadır.

  • Creed Royal Oud

Klasik olmasının yanı sıra bir o kadar da modern kokuya sahip olan bu parfüm oldukça güçlü etkisi sebebiyle niş parfüm önerileri arasında yerini almaktadır. Zengin ve sofistike oluşu sebebiyle de çeşitli notaları ön plana çıkarmaktadır. Enerjinizi daima artıran bu koku için orijinal tester parfüm nereden alınır diye düşünüyorsanız birçok seçeneği değerlendirebilirsiniz. Creed Royal Oud mutlaka deneyimlenmesi gereken, erkek ve kadınlara hitap eden en etkili niş parfüm markalarından biridir.

 

 

 

Niş Parfüm Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin