OEDAŞ, BOZÜYÜKTEKİ 440 TRAFODA ÇALIŞMA YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OEDAŞ, güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için Bozüyük’teki toplam 440 trafonun gerilim kademelerini eşitledi. 64 çalışan ile iki günde tamamlanan çalışmalar neticesinde Bozüyük Trafo Merkezi’nde veya BORSAB Trafo Merkezi’nde yaşanacak olası bir elektrik kesintisi halinde enerji diğer trafo merkezinden sağlanacak.

OEDAŞ Bilecik İl Müdürü Kadir Aykut, yapılan çalışma sayesinde olası bir arıza durumunda enerjisiz kalma süresinin minimize edildiğini ayrıca planlı çalışmalardan etkilenecek tüketici sayısının da azalacağını söyledi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2022 yılı yatırımları ve bakım-onarım çalışmalarına Bozüyük’te de devam ediyor.

OEDAŞ bu kapsamda son olarak, 440 trafonun gerilim kademelerini eşitledi. Bilecik’in yanı sıra OEDAŞ’ın hizmet verdiği diğer dört ilden de ekip ve ekipman desteği sağlanan çalışma iki günde tamamlandı. Gerçekleştirilen operasyonda 64 teknik çalışan görev alırken, 25 araç kullanıldı.

“Çalışma ve arızalardan daha az etkilenilecek”

Trafolarda yapılan çalışma hakkında bilgi veren OEDAŞ Bilecik İl Müdürü Kadir Aykut, “OEDAŞ olarak geçtiğimiz ay duyurduğumuz gibi ilimize 256 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleştirirken, bakım-onarım çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz. Bu çalışmalardan birini de Bozüyük ilçemizdeki trafolarda gerçekleştirerek, Bozüyük Trafo Merkezi ve BORSAB Trafo Merkezi’ndeki gerilim kademelerini eşitledik. Bu sayede bir trafo merkezimizde arıza yaşanması durumunda, enerjiyi diğer merkezimizden alacağız. Böylece tüketicilerimiz olası bir arıza durumundan çok kısa bir süre etkilenecek. Aynı zamanda halihazırda devam ettiğimiz planlı çalışmalardan etkilenecek tüketici sayımız da azalacak” dedi

Aykut ayrıca yatırım çalışmaları neticesinde plansız elektrik kesintilerini yıl sonuna kadar yüzde 20 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

OEDAŞ, BOZÜYÜKTEKİ 440 TRAFODA ÇALIŞMA YAPTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin