ÖĞRENCİLER, ATIK SU ARITMA TESİSİNİ GEZEREK BİLGİ ALDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aktivite kapsamında; Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan bir grup Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisini gezerek, bilgi aldı.

bilecik haberleri

Eğitim ve çocuklara yönelik birçok güzel çalışma ve aktiviteyi gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi, güzel ve anlamlı çalışmalarına bir yenisini ekledi.

 Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Görevlisi Kimya Yüksek Mühendisi Onur Kavuştu tarafından ”Arıtma Tesisi” ve ”Suyun Arıtılmasında Geçirdiği Aşamalar” hakkında öğrencilere, Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezerek, tesisin işleyişini uygulamalı görme fırsatı sunuldu.

Suyun değerinin anlaşılması ve çocuklarda suyun tasarruflu kullanılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte,  suların ilk aşamadan son aşamaya kadar geçirdiği süreçler  tesisteki uygulamalı anlatım ile gerçekleştirildi.

Çocukların büyük bir ilgi ve merakla katıldığı etkinlikte çocuklara ayrıca tesisteki işleyişin bilgisayarlı sistemdeki takibi de anlatıldı.

Atık Su Arıtma Tesisi Laboratuvarının da incelendiği programda, Kimya Yüksek Mühendisi Onur Kavuştu, öğrencilere suyun analizi çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler verdi.
bilecik haberleri
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

ÖĞRENCİLER, ATIK SU ARITMA TESİSİNİ GEZEREK BİLGİ ALDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin