Okul güvenliği toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk başkanlığında ”Okul güvenliği ve koordinasyon” toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Şentürk, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde paydaşlarla daha yoğun olarak bir araya geleceklerini dile getirerek, butik şehir olan Bilecik’in her şeyin en iyisinin olabileceği ölçekte bir yer olduğunu, çocukların güvenliği başta olmak üzere her birinin iyi birey olarak yetişmesi için farklı uygulamalarının olacağını kaydetti.

Çalışmaları, okul idaresi, öğretmen ve veli ile birlikte yapacaklarını belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Biz çocuklarımız için uygulayacağımız kurallarda sıkı olacağız. Eğitim öğretimde ihmal edeceğimiz, müsemma göstereceğimiz yanlış bir husus, ciddi sıkıntı oluşturabilecek, telafi edilemeyecek olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Servis şoförleri ve kantin görevlileri yanlış davranışlar oluşturacak şekildeyse onlara müsamaha gösteremeyiz, göstermeyeceğiz. Okul idaresi olarak gereken asayişin sağlanması için gerekli tedbirleri alacağız. Sorunlarımızı mümkün mertebe kendi içimizde çözmeye çalışacağız, Çocuklar bizim için değerlidir. Etkin bir iletişim dilimiz olacak. Çocukların iletişim dilini iyi öğrenebilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri için onlara fırsat sunacağız. Eğitimle ilgili olarak her noktada donanımlı insan yetiştirelim istiyoruz. Okul idaremize çok iş düşüyor. Orkestra şefleri onlar. Süreç içerisinde gördüğümüz eksik, yanlış varsa oturacağız, konuşacağız, görüşlerimizi paylaşacağız ve müdahale edeceğiz.”

– ”Kişisel becerileri gelişecek”

Çocuklara kısa film çekme ödevlerinin yanında, farklı projeler uygulayacaklarının altını çizen Vali Şentürk, ”Bu ödevler hayata daha güzel bakma alışkanlığı kazandırır. Baktığın güzel şeyleri kayıt altına almak beceridir. Hayata hazırlama, kendilerini ifade edebilmek kişisel el becerileri, zihinsel becerileri geliştirmek gibi sonuçlar olacak. Aileyle daha çok zaman geçirme, çocukla daha çok ilgilenme gibi faydaları olacaktır. Çocuklarımızı anlamlı meşgul edersek, anlamlı meşguliyetlerle koşturursak, kötü alışkanlıklara fırsat bulamazlar.” dedi.

Bilecik’i eğitim ve öğretimde beraberce sınıf atlatacaklarını belirten Vali Şentürk, ”Bilecik’in imkan ve kabiliyeti buna yeterlidir. Yeni eğitim öğretim yılının öncelikle çocuklarımızın güvenliği, huzuru ve mutluluğunun sağlandığı gerçekten nitelikli eğitim alabildikleri bir formatta geçmesini diliyorum.” ifadesinde bulundu.

Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Rahmi Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant ve İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile eğitim kurumları müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının katıldığı toplantı, okul güvenliği hakkında yapılan sunumlarla sona erdi.

Okul güvenliği toplantısı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin