ORTA REFÜJTEKİ LAVANTALARDAN SABUN, KOLONYA, MUM VE ODA PARFÜMÜ ÜRETİLECEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje ile orta refüjlere ekilen lavanta tohumları 2. kez hasat edilerek sabun, kolonya, oda parfümü ve mum olarak üretime kazandırılacak.


Geçtiğimiz yıl başlatılan uygulama ile şehir merkezindeki orta refüjlerde hasat edilen lavanta çiçekleriyle hem Bilecik güzelleşti hem kadınlara ek gelir sağlandı.

Bu yıl hasat edilecek lavanta çiçekleri tekrar ilgili analizlerden geçerek, sabun, kolonya, mum ve oda parfümü olarak hazırlanacak.

‘’GÜZEL PROJEMİZİN DİĞER ŞEHİRLERE DE YAYILMASINI UMUYORUZ’’

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, örnek nitelikteki proje için yaptığı açıklamada güzel bir projeyi bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’Sizlerin de gördüğü gibi orta refüjlerimizde lavantalarımız açtı. Geçtiğimiz yıldan daha güzel ve renkli şekliyle refüjlerimizi süsledi. Lavantalarımızdan geçtiğimiz yıl oda parfümleri, kolonyalar, mumlar ve sabunlar üretmiştik. Kadın kooperatifi üyeleri de bunları ülkemizin her tarafına satışını yaparak, Bilecik’imizi tanıtmış oldular. Böylece hem şehrimizi tanıtmış olduk hem de hanımefendiler için gelir elde etmiş olduk. Bu yıl da önümüzdeki hafta itibariyle lavanta hasadımızı yaptıktan sonra numuneleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi laboratuvarlarında analizini yapacağız. Daha sonra bu lavantaları tekrar kolonya, oda parfümü, mum ve sabun olarak üretmiş olacağız. Kadınlara destek olmayı seviyoruz. Aynı zamanda orta refüjlerimizde böyle su istemeyen, güzel görüntü oluşturan ve egzoz gazını emen güzel bitkileri de yetiştirmeyi de seviyoruz. Hem ilimiz güzelleşiyor hem yüzümüzdeki gülümseme çoğalıyor hem de kadınlarımıza destek oluyoruz. Umuyorum ki bu güzel çalışmamız diğer şehirlerimize de yayılır’’ ifadelerini kullandı.

Başkan V. Subaşı, lavanta çiçeklerinden elde edilen sabun, kolonya, oda parfümü ve mumları, ilimize gelen konuklara hediye olarak da verdiklerini sözlerine ekledi.

default

ORTA REFÜJTEKİ LAVANTALARDAN SABUN, KOLONYA, MUM VE ODA PARFÜMÜ ÜRETİLECEK
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 11 Temmuz 2023, 00:08

    Allahım nelere kaldık :)

  2. Yapmayın ne olur, bizim belediyeden beklentimiz bu mu sizce? Chp liyim ama bu gidişle yerel seçimleri de kaybedicez. Her sene orta refüje lavanta diktik onlardan sabun yapıcaz, parfüm yapıcaz haberi. İnanın bıktık artık diğer şehirlerde raylı sistemler, meydanlar, modern ulaşım sistemleri falan konuşulurken burda lavantadan falan bahsedilmesinden.

    • 13 Temmuz 2023, 18:13

      Evet yapacak bir iş olmayınca otla tarlaya buğdayla bilmem neyle relam yapar Melek Başkan VEKİLİ kafa alğılamıyor cünki millete şirin görünmeye çalışıyor ama boşş…

      Cevapla
  3. Peki egzoz dumanı hiç mi etkilemedi bunları . Yoksa Bilecik’te herkes elektrikli arabaya mı biniyor.

    • 13 Temmuz 2023, 18:15

      Evet yapacak bir iş olmayınca otla tarlaya buğdayla bilmem neyle relam yapar Melek Başkan VEKİLİ kafa alğılamıyor cünki millete şirin görünmeye çalışıyor ama boşş…