Osmaneli Belediyesi kültür turlarına bir yenisini daha ekledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi kültür turlarına sonbahar mevsiminde bir yenisini daha ekledi. Halkımıza yönelik, ecdadımızın tarih ve kültüre bizzat yerinde şahit olmak adına düzenlenen kültür gezilerine dün itibariyle bir yenisini daha ekledik.

İlkbahar mevsiminde halkımıza yönelik düzenlenen Çanakkale ve Edirne gezilerinden sonra ilimizin ve ilçelerimizin tarihi mekanlarına gezi düzenlendi.

Düzenlenen geziye halkımızdan yoğun bir talep vardı. Bilecik-Söğüt-Bozüyük güzergahlı gerçekleşen gezide ilk olarak Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali Hazretleri ziyaret edildi. Şeyh Edebali Hazretlerinin nasıl ilim ve irfan sahibi bir insan olduğunu, Osmanlı Devletinin kuruluşuna nasıl bir manevi katkı sağladığını anlatıldı. Ardından Osmanlı Devletinin kuruluşundan sonra gerçekleşen Bursa Karacahisar fethi münasebetiyle Osman Gazi adına ilk defa hutbe okuyup ilk Cuma namazını kıldıran Dursun Fakih Hazretlerini ziyaret edildi.

Sonraki durak Ertuğrul Gazi Hazretleriydi. Osmanlı Devleti’nin fikir babası, ilk mimarı, Osmanlı Beyliği’ni teşekkül eden Ertuğrul Gazi Hazretlerinin türbesine gidildi. Akabinde milletimizin var olma mücadelesinin verildiği, bağımsızlığımızın bekası için gözlerini bile kırpmadan vatanımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, Bozüyük Metris Tepe Şehitliği ziyaretiyle son buldu.

2-IMG_5063

506262

509595

510707

Osmaneli Belediyesi kültür turlarına bir yenisini daha ekledi.
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin