OSMANELİ’NDE ATATÜRK SAYGI VE SEVGİYLE ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Kasım’da Osmaneli Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk töreni, yoğun katılımla gerçekleşti.

Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve halkın bir araya geldiği törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen öğrenci programı büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin Atatürk’ü anma kapsamında seslendirdiği şiirler, ödül töreni ve oratoryo gösterisi, duygusal anlar yaşattı. Program, Atatürk’ün izinde genç nesillerin eğitimine verdiği önemi bir kez daha vurguladı.

Öte yandan Başkan Şahin, yaptığı paylaşımda, ”10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. O’nun büyük vizyonu, liderliği ve önderliğinde ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıdık.

Atatürk’ün bıraktığı mirası yaşatma sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içindeyiz. Türkiye olarak sadece kendi sınırlarımızda değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında barış ve adalet için mücadele ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de, Filistin halkının yanındayız ve onların yaşadığı zorlukları anlıyoruz.

Atatürk’ün Filistin ile ilgili sözlerini hatırlatarak devam etmek istiyorum: “Filistin’de akan kan Türk’ün de canıdır.” Bu söz, insani değerlere verdiğimiz önemin bir yansımasıdır. İsrail ile Filistin arasındaki olaylarda sivillerin, özellikle çocukların zarar gördüğünü görüyoruz ve bu durumu derin bir üzüntüyle karşılıyoruz.

Dolayısıyla, Filistin halkının haklarına saygı gösterilmesi ve barışın tesis edilmesi için gereken çabayı sürdüreceğimize söz veriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına layık bir şekilde, adalet ve insanlık için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

           

OSMANELİ’NDE ATATÜRK SAYGI VE SEVGİYLE ANILDI
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin