”Osmangazi Tüneli”nde Acil Durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik-Eskişehir kara yolunda bulunan ”Osmangazi tüneli”nde trafik kazası tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği tünelin içinde meydana gelen trafik kazasını kameralardan tespit eden kontrol merkezi personeli, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine trafiğe kapatılan bölgeye ambulans 7 dakikada ulaştı.

Karayolları Tünel İşletme Şefliğinin yangının da çıktığı bildirmesi üzerine bölgeye trafik ve jandarma ekipleri 10 dakikadan az, itfaiye ekipleri ise 15 dakikadan daha kısa sürede intikal etti.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp, söndürülürken, AFAD ekipleri de araç içinde sıkışan iki yaralıyı bulundukları yerden çıkardı. Yaralılar, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Yanan otomobil tünelden çıkarılmasının ardından ulaşıma kapanan yol, ekiplerin çalışmasının ardından tekrar açıldı. Tatbikatta ihbarın geldiği andan itibaren yapılan tüm çalışmalar, 30 dakikadan daha az sürede tamamlandı.

Karayolları Tünel İşletme Şefliği Komuta Kontrol Merkezinde tatbikatı izleyen Vali Bilal Şentürk, yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım saat içinde kentin tüm ilgili birimlerinin olaya müdahale ettiğini ve başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Osmangazi tünelinin 2 bin 400 metre uzunluğunda olduğunu ve kazanın bin 600’üncü metrede meydana geldiğini anlatan Vali Şentürk, “İlimizden geçen en büyük akış burada oluyor. Olası kazalara müdahale edebilmek, can ve mal kaybını minimum seviyeye indirmek adına tüm kurumlarımızın imkan ve kabiliyetini yerinde inceleyebilmek adına böyle bir tatbikat yaptık. Daha iyiye ulaşma arzumuz hep devam ediyor. Zaman zaman böyle tatbikatlara devam edeceğiz.” dedi.

”Osmangazi Tüneli”nde Acil Durum
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin