ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Özel Eğitim Okulları tarafından, “Engelliler Haftası” nedeniyle program düzenlendi.


Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, özel gereksinimli insanların sıkıntılarını hatırlamak ve başarılarının farkına varmanın sadece bir haftanın sınırlarına hapsedilemeyecek kadar önemli olduğunu ifade etti.

 

 

Okuldaki öğrencilere, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim verildiğini belirten Aydoğar, şöyle konuştu: “Bağlı bulunduğumuz Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü; 2016 yılında Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerindeki 100 atölyenin yapımını tamamlamış, 2017 yılı sonuna kadar da okulumuzdaki El Sanatları ve Mobilya Atölyelerimizi tamamlayacaktır. Ayrıca Bakanlığımız ve Türkiye İş Kurumu arasında öğrencilerin mesleki gelişim süreçlerini güçlendirmek, mezuniyet sonrası istihdam imkânlarını artırmak, zorunlu eğitimi tamamlamış özel eğitim ihtiyacı olan bireylere iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla protokol imzalanacağı belirtilmiştir.” dedi.

 

 

Asıl engelin kalp ve gönül gözünün kapalı olması olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise “Biz 19 Temmuz akşamı göreve başladığımız günden itibaren özel gereksinim gerektiren öğrencilerimize yönelik sadece bu haftayla ilgili çalışmalar yapmadık. Çocuklarımıza elimizden geldiğince her konuda yardım etmeye çalışıyoruz. Şunu biliyoruz ki; asıl engel kalp ve gönül gözünün kapalı olmasıdır. Biz eğitimde eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur düşüncesiyle hareket eden bir ekibiz.” ifadelerini kullandı.
Program, Özel Eğitim Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasıyla sona erdi.

 

 

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Müftü Vekili Ahmet Tokgöz ile veliler katıldı.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin