ÖZEL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilimizde faaliyet gösteren özel servis araçlarına ilişkin denetimler yapıldı.Vatandaşların ulaşımda güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı.

 

 

Bilecik Belediyesi Özel Servis Araçları Yönetmeliğinin 17/10 maddesi kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde; servis araçlarının Belediyeden Özel Servis Aracı İzin Belgesi ve Güzergah İzin Belgelerinin olup olmadığı denetlendi.

 

 

Başta çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, araçların araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, araç içinin temizliği gibi konularda kontroller yapıldı.

 

 

Sürücü ve rehber görevlilerine uyarıların ve bilgilendirmelerin yapıldığı denetimde ayrıca sürücülerin yaşı, sahip oldukları sürücü belgeleri, yurt içi taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesi, sürücülerin sağlıklı olduklarını gösteren Psikoteknik belgesi, bedeni olarak sağlıklı olduklarını gösterir belge, adli sicil kaydı belgeleri ve gerekli diğer dökümanların olup olmadığı incelendi.

 

 

Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde yönetmelik maddesine aykırı olarak servis yapan araç sahiplerine cezai işlem uygulanmak üzere tutanak düzenlendiği bildirildi.

ÖZEL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. beledıye servıscılerı h3 h4 h5 h1 h2 falan hepsi görgüsüz şöförler ve 15 kısıklık otobuse 30 kısı bındırıyorlar helal olsun devletmızın polısıne

    Cevapla
  2. Minübüs doluykende pinme o zaman. Şöför almasa bu seferde koşarak şikayete gidersin eminim. Görgüye gelince hakaret etmeye kimsenin hakkı yok kardeşim.

    Cevapla
  3. 21 Aralık 2017, 09:48

    beledıye adam gıbı buyuk otobus koysun o zaman hatlara mınubusculer ne yapsın aksama kadar bır suru ınsanla ugras stress beledıye parasını almaya bakıyo gerısı umrundamı

    Cevapla