“Özlenen Gençlik” konulu konferans

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğüt İlçesinde “Özlenen Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı işbirliğiyle, Söğüt 700. yıl Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansta “Özlenen Gençlik” konusu işlendi.

 

Konferansa TBMM Müşaviri Eğitimci/Yazar Ahmet Balıbey ve Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit konuşmacı olarak katıldı. Ahmet Balıbey yaptığı konuşmada, dünü, bugünü, yarını anlamayan bir toplumun zaman içinde yıkılmaya mahkûm olduğunu belirtti. Balıbey, “ bu ülke çok büyük olaylar atlatmıştır. Fakat dününe, bugününe, yarınına sahip çıkan gençlerimiz varken ülkemiz dimdik ayakta duracaktır. Biz tarihi yaşayan toplum değil tarihi yazan toplum olduk.” ifadelerini kullandı.

Balıbey konuşmasında “Bizler Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman,  Abdülhamid Han ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk yetiştirmiş bir milletiz” diyerek Türk eğitimine güvendiğini belirtti.
Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit ise, 15 Temmuz Şehidi Erkan Yiğit ve 15 Temmuz Gazisi Volkan Yiğit ikizlerin ağabeyi olarak, 15 Temmuz akşamı kardeşlerinin Şehit ve Gazi olduğu anları anlatmasıyla salonda duygulu anlar yaşandı.

 

Hakan Yiğit konuşmasına,” İstiklal Marşımızı okuyarak başladı. Söğüt’ün önemini vurgulayan YİĞİT; 15 Temmuz akşamı için;  “15 Temmuz akşamı Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Köprüden tanklar geçtikten sonra herkes birbirini aramaya başladı ve o şekilde haberimiz oldu. O gün ailelerimizle Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajına istinaden şöyle bir vedalaşma yaptık; ‘Gün birlik günü, gün meydanlara inme günü ve tüm  vatandaşlarımızın da meydanlara inmesini istiyoruz’ demesi üzerine helalleştik” dedi.

“Özlenen Gençlik” konulu konferans
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir