Pazaryeri’nde ev ziyaretleri yasaklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili tedbirler kapsamında, ev ve taziye ziyaretleri ile açık ve kapalı alanlarda takım sporu oyunlarına kısıtlama getirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, pozitif vakaların artması üzerine yeni kararlar alındı.

Vatandaşların birbirlerine ev ve taziye ziyareti yapmalarının ikinci bir karara kadar yasaklandığı belirtilen açıklamada, halı saha ve okul bahçeleri ile parklar dahil tüm açık ve kapalı alanlarda futbol ve diğer takım sporları oyunları oynanmasının da yasak kapsamında olduğu duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282 ve 284, Kabahatler Kanununun 32. maddeleri ve diğer mevzuat hükümlerince adli ve idari işlem yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Pazaryeri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı

1-) Pazaryeri ilçesi mülki sınırları içerisinde vatandaşlarımızın birbirlerine hane ve taziye ziyareti yapmaları ile

2-) Halı saha ve okul bahçeleri ile parklar dahil olmak üzere tüm açık ve kapalı alanlarda futbol ve diğer takım sporları oyunlarının oynanması İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yasaklanmıştır.

Yukarıdaki maddelerde yer alan kararlara uymayanlar veya kararlara mukavemet edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. ve 284. ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi ve diğer Mevzuat hükümlerince adli ve idari işlem yapılmasına, bu kararların gereği yapılmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesine karar verilmiştir.

Pazaryeri’nde ev ziyaretleri yasaklandı!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin