Pelitözü Göleti’nin Suyu Kıyıdan 35 Metre Çekildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bulunan ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken Pelitözü Göleti’nde sular, yağış azlığı nedeniyle kıyıdan yaklaşık 35 metre çekildi.

Son yıllarda yağmur ve kar yağışlarının azalması ve özellikle sonbaharın yağışsız geçmesi Türkiye’de barajlar, göller ve nehirlerin de kurumasına neden oluyor.

“PELİTÖZÜ GÖLPARK’TA SU KIYIDAN 35 METRE ÇEKİLDİ”

Yine son günlerde sıkça duyduğumuz kuraklık haberlerinin ardından Bilecik’te 213 hektar alana sahip Pelitözü Gölpark’ta bulunan gölette de sular, yağışların azalması sebebiyle kıyıdan yaklaşık 35 metre çekildi.

“YARINDAN İTİBAREN YAĞIŞ BEKLENİYOR”

Yağış azlığı nedeniyle göletin su seviyesinin düştüğü gözle görülebilirken, Pelitözü Göletinin son halini görerek tedirgin olan vatandaşlar, meteorolojinin Bilecik’te yarından itibaren yağış beklentisi tahminini sevinçle karşıladılar.

“SUSUZLUK KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ”

Diğer yandan, suyun hayatımızdaki önemine vurgu yapan ve koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde koronavirüsten daha tehlikeli olan “susuzluk” ile ilgili hiçbir açıklama yapılmamasını yadırgayan vatandaşlar, “suyun bilinçli bir şekilde kullanılması ve israfı önlemek amacıyla farkındalık oluşturmak adına yetkililerimizin geçte olsa çalışma yapmaları gerekiyor. Televizyonda ve haberlerde bu konuda hiçbir açıklama yok.” dediler.

Pelitözü Göleti’nin Suyu Kıyıdan 35 Metre Çekildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin