PROJE LANSMANI İLE BİLECİK’İ SALLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa YAMAN, geçtiğimiz pazar günü Proje Lansmanı yaparak projelerini açıkladı. Proje Lansmanına çok ciddi hazırlandığı salondan ve sunumdan göze çarpan YAMAN, işini ne kadar ciddiye aldığını gösterdi.

YAMAN’ın Proje Lansmanı, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih DÖNMEZ, İller Bankası Başkan Vekili ve önceki dönem AK Parti Bilecik Milletvekili Selim YAĞCI, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİR, AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan YILDIRIM, MHP Bilecik İl Başkanı Talha ÖZKAN, ilçe belediye başkanları ve adayları, partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyesi adayları ve teşkilat yöneticileri ile üyelerinin yanında Bilecik halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Açıklamalarında Bilecik’in genel problemlerine değinen YAMAN, Bilecik’in 5 yıldır 4 belediye başkanı değiştirerek hizmetten mahrum kaldığını, artık sosyal medya belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği vaktinin olduğunu dile getirdi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler sonucunda Bilecik’in hasret kaldığı AK Parti belediyeciliğine kavuşacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaları zaman zaman salonda bulunan gençlerin yaptığı tezahüratlarla kesilen YAMAN, gençlerin sevgi gösterisine karşılıksız kalmadı.

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mustafa YAMAN, Bilecik’in mevcut tüm sorunlarına çözüm getirecek projelerini 14 ana başlık altında aktardı. Projelerinin ana konularını, Ulaşılabilir Belediyecilik, Tekno Şehir, Alt Yapı, Can Dostlarımız, Eğitim, Gençlik ve Spor, Kadın ve Çocuk, Kentsel Gelişim, Kültür ve Sanat, Sosyal Belediyecilik, Trafik ve Ulaşım, Turizm, Yeşil Bilecik ve Vizyon Projeler başlıkları altında tanıtan YAMAN, gencinden yaşlısına dokunacak projelerini Bilecikliler’ in beğenisine sundu.

En dikkat çeken projelerini Vizyon Projeleri başlığı altında tanıtan YAMAN, Cumhuriyet Meydanı projesi ve Millet Bahçesi projesi ile proje lansmanına katılan davetlilerden uzun süre alkış aldı.

YAMAN’IN VİZYON PROJELERİNİN DETAYLARI

Cumhuriyet Meydanı

“Bilecik Valiliği’nin yanında, tarih ve doğanın iç içe geçtiği bu eşsiz mekanda, herkes için bir şeyler sunacak çok yönlü bir alan oluşturma vizyonumuzu paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

3000 Kişilik Amfi Tiyatro: Kültür ve sanatın kalbi burada atacak. Konserlerden tiyatro gösterilerine, her türlü etkinliğe ev sahipliği yapacak bu alan, sanatseverleri bir araya getirecek.

15.000 Kişilik Miting Alanı: Özgürlüğün ve ifade alanının simgesi olacak bu mekanda, demokrasimizin gücünü hep birlikte hissedeceğiz.

250 Araçlık Kapalı ve Açık Otopark: Şehir merkezimizin en büyük problemlerinden olan otopark sorununa da bu alan sınırları içinde oluşturacağımız açık ve kapalı otoparkımız ile önemli ölçüde çözüm sağlayacağız.

Dinlenme Noktaları ve Yeşil Alanlar: Şehrin yoğun temposundan kaçıp huzuru bulabileceğiniz, doğayla iç içe, geniş yeşil alanlar ve dinlenme noktaları.

Cumhuriyet Meydanı, Bilecik’e değer katacak ve şehrimizi sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline getirecek. Aileler, gençler ve tüm Bilecik halkı için tasarlanan bu projede herkesi düşündük. Bilecik’imizi birlikte daha yaşanabilir, daha yeşil, kültür ve sanatla iç içe bir şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

MİLLET BAHÇESİ

“Bilecik, hasret kaldığı yeşile ve huzura kavuşacak. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu alana yapacağımız Millet Bahçesi, 1500 dönüm arazi üzerine kurulacak dev bir proje olarak şehrimize nefes olacak.

Eğitim Kampüsleri: Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi bir eğitim alması için tasarlamış olduğumuz kampüslerle, öğrenim ve gelişimin doğanın içinde, huzurlu bir ortamda sürdürülmesini sağlayacağız.

Mesire Alanları: Ailenizle, dostlarınızla birlikte vakit geçirebileceğiniz, doğanın tadını çıkarabileceğiniz geniş mesire alanları oluşturacağız.

Açık Hava AVM: Alışverişte farklı bir deneyim oluşturacak Açık Hava Avm’mizde, aynı sokakta gezer gibi AVM içinde gezerek alışveriş yaparken keyif alacaksınız. Öncelikli olarak Bilecikli esnafımız ve hanım kardeşlerimize yer vereceğimiz bu projede, hanım kardeşlerimiz el emeği göz nuru ürünlerini bulabileceğiniz bölümler yer alacak. Bu sayede hem yerel üretimi destekleyecek hem de keyifli alışveriş deneyiminin tadını çıkaracaksınız.

Açık – Kapalı Çocuk Oyun Alanları: Çevre illere çocuklarının kaliteli zaman geçirmesi için seyahat eden hemşehrilerimize müjde! Açık ve kapalı oyun alanları bulunacak olan Millet Bahçemizde, çocuklarımız güven içinde eğlenirken, siz de doğanın keyfini çıkarabileceksiniz.

Bilecik Millet Bahçesi, şehrimizin yeşil dokusunu güçlendirirken, sosyal ve kültürel yaşamımıza yeni bir soluk getirecek. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayacağınız, doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyoruz.”

Vizyon projelerinin yanında Bilecik’in genel problemlerinden biri olan trafik ve ulaşım sorununa değinen YAMAN, yeni oluşturulacak güzergah ve yollar ile trafik sorunun önüne geçeceklerini ifade etti. Hamsu Köprüsü Viyadüğü projesi ile akşam saatlerinde oluşan trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını belirtti. Ayrıca şehir içinde boş durumda olan arsaların belediye tarafından kiralanarak açık otoparka çevrilerek otopark sorunun da önemli ölçüde önüne geçeceklerini aktardı. Hemen hemen tüm projelerine otopark dahil eden YAMAN, Bilecik’te en çok şikayet edilen konulardan olan otopark sorununa çözüm getireceğine vurgu yaptı.

KENTSEL GELİŞİM

Kentsel Gelişim projeleriyle imara açılacak yeni alanlar sayesinde yatay mimari ile daha düzenli bir şehir planı oluşturacaklarını belirten YAMAN, daha geniş caddeler, daha fazla park alanları planladıklarını sözlerine ekledi. Çoğunlukla mimarlar ve mühendisler tarafından kullanılan e-İmar uygulamasının tekrar faaliyete alınarak hizmete sunulacağını aktaran YAMAN, imar konusunda yenilikçi bakış açısına sahip olduğunun altını çizdi.

3. Organize sanayi bölgesi yakınında kurmayı planladıkları Kobi Sanayi ve Galericiler Sitesi’nde 250, 500, 1000 m2 alana sahip işyerlerinin olacağını belirtti. Bu proje içinde mescid, kafeterya ve restoran gibi sosyal donatıların da bulunacağına değindi.

Kurulacak olan Depolama ve Lojistik merkezinde, kargo ve lojistik şirketlerinin bu noktada toplanması sağlanarak şehir içinde yaşanan trafik problemi ve artan depo ihtiyacı da çözüme kavuşmuş olacak. Kamyon ve tır parklarının da bulunacağı projede şoförlerin hem park sorunu çözülerek, araçları da güven altına alınmış olacağı belirtildi.

YAMAN’ın en dikkat çeken projeleri arasında Sosyal Belediyecilik projeleri de davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Proje kapsamında Taziyeevi, Aşevi, Engellilere Tahsisli Özel Araç, STK’ların yer sorununa çözüm olacak STK Kampüsü, Pazar Pazarı ve Cuma Pazarı’nın kapalı Pazar haline getirilmesi, Belediye Düğün Salonları ve Sosyal Destekler yer aldı. Bu başlık altında en dikkat çeken ve uzun alkış alan proje ise; 60 yaş ve üzeri ihtiyaç sahiplerine 2500 TL destek ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine 1250 TL destek sözü oldu. Ayrıca evlenecek olan ihtiyaç sahibi gençlere Düğün Salonu Desteği ve Çeyiz Paketi vereceklerini belirten YAMAN, ekonomik sıkıntı da olan hemşehrilerinin her şartta yanında olduklarını belirtti.

YILDA 1 MİLYON TURİST!

Turizm başlığı altında ise Şeyh Edebali Kültür yapacaklarını anlatan YAMAN, proje kapsamında yöresel ürün satış alanları, sosyal tesis, 150 araçlık otopark ve 650 metre yürüyüş yolu bulunacağını belirti. Bu proje hayata geçtiğinde Bilecik’e yılda 1 milyon yerli ve yabancı turist çekmeyi planlayarak, Bilecik ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacaklarını açıkladı.

YEŞİL BİLECİK

Yeşil Bilecik projesi ile, şehrin beton görüntüsünden kurtaracaklarını belirten YAMAN, dikey bahçeler ile şehrin giriş ve çıkış noktalarının yanında, bazı mahallelere de uygulamalar yaparak huzur veren bir şehir görüntüsü vermeyi hedeflediklerini belirtti. Vatandaşlar tarafından en çok dile getirilen park sorununa ise Ekopark modeli ile çözüm getireceklerini açıkladı. Ekopark modeli ile her mahallede oluşturacakları parklarda çocuk oyun alanları, engelsiz oyun alanları, spor alanları, kafeteryalar ve sosyal tesisler yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca ekoparkları doğal afet durumlarında acil toplanma yeri olarak belirleyeceklerini ve parklarda bu durumlarda kullanılmak amacıyla su depoları ve jeneratörler olacağını aktardı. YAMAN, Ekoparkların bitki örtülerinin mahalle sakinlerini stresten uzaklaştıracak şekilde özel olarak seçileceğini de sözlerini ekledi.

Kültür sanat projeleri kapsamında AK Parti dönemine düzenlenen Tiyatro Festivali’nin tekrar hayata geçireceğini anlatan YAMAN, gencinden yaşlısına herkesi sanatla buluşturacaklarını açıkladı. YAMAN, düzenleyecekleri Gençlik Şölenleri ile Bilecikli gençlerin ve eğitim görmek için şehrimizde bulunan ünversite öğrencilerinin daha sosyal olmaları için elinden geleni yapacağını aktardı. Kültür gezi ile de Bilecik’te yaşayan herkesi ülkemizin nadide güzelliklerini ziyaret ederek hem kültürel hem de tarihi açıdan bilinçlenmesini sağlayacaklarını belirtti.

Gençlik ve Spor projeleri ile genç seçmenlere büyük bir mesaj gönderen YAMAN, Bilecikli gençler için önemli projeler açıkladı. Spora ve sporcuya verdiği değer ve destekle de tanınan YAMAN, Bilecikspor Tesisleri projesi ile Bilecikspor’un ihtiyacı olan tesisleri inşa ederek takımın hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini belirtti.

YAMAN, Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturacakları E-Spor Merkezi ile e-spor müsabakalarına gönül veren gençleri de unutmadıklarını sözlerine ekledi. Kent Orman’da kurmayı planladıkları Extreme Park’ı tanıtan YAMAN, gençlerin ve adrenalin tutkunlarının artık çevre illere gitmelerinin gerek kalmayacağının altını çizdi.

Motorsiklet tutkunlarını unutmayan YAMAN, kendilerine gelen talepler doğrultusunda motorsiklet sevdalılarına özel bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Proje kapsamında enduro, cross ve atv türü motorsikletler için özel parkurlar olacağını, motor severlerin bu proje kapsamında kamp ve gezi faaliyetlerini yapabilecekleri bir alanında bulunacağını belirtti.

Genç girişimcileri unutmadıklarını belirten YAMAN, ticarete atılan gençlere ücretsiz danışmanlık desteği verileceğini belirtti. Destekler kapsamında e-ticaret desteği, gençlerin faaliyet göstermek istedikleri sektörlerde staj yapmaları ve açacakları işletmelerden ruhsat ücreti alınmayacağını aktardı.

Açıklanan projeler kapsamında Bilecikli kadınların tüm projelerin ana paydaşı olduğunu belirten YAMAN, kendilerine pozitif ayrımcılık getireceğini sözlerine ekledi. Kadın ve çocuklara yönelik projeleri içinde, hayata geçirecekleri Kültür Evleri ile kadınlara özel meslek edindirme kursları ve atölye çalışmaları yaparak meslek sahibi olmaları sağlanarak, hane bütçelerine katkıda bulunmalarının önünü açmış olacaklarını dile getirdi. Kültür evlerinde bulanacak olan Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile çalışan annelerin kreş sorununa çözüm getireceklerini belirtti. Ayrıca kendi işini kurarak ticarete atılan kadın girişimcilere e-ticaret desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Anne ve ya anne adayı olan Bilecikli kadınlara hamilelik dönemi eğitimleri, yenidoğan bebekler için bakım desteği, çocuk gelişim kursları ile anne ve çocuk eğitimleri sağlayacaklarını belirtti.

Eğitim konusunda geçmiş yıllarda kurulmak istenen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Bilecik Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurarak; ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu, bilimsel amaçlara yönelik eğitim kurumları açmayı, okulların ihtiyaçlarının karşılanmasını, çağdaş eğitim ve öğretim çalışmalarını, spor faaliyetlerinde Bilecik’i temsil eden gençleri desteklemeyi, sınavlara hazırlık kursları ve uzaktan eğitim platformunu Bilecikliler’in hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

Projelerinde can dostlarımız olan hayvanları da unutmayan YAMAN, inşa edecekleri Hayvan Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hayvan hastanesi, 7/24 hizmet verecek olan hayvan oteli ve 2500 m2 alana sahip bir hayvan parkının olacağının da müjdesini verdi.

ALT YAPI PROJELERİ

YAMAN, Bilecik’in kuşkusuz en büyük problemlerinden biri olan alt yapı sorununa hazırladığı projeler sayesinde kesin çözüm getireceğini belirtti. Belediye bünyesindeki personelin en büyük eksiğinin araç ve ekipman olduğunu vurgulayan YAMAN, belediyeye kazandıracakları araç ve ekipmanlarla diğer belediyelere muhtaç bir kurum görüntüsünden çıkacaklarının altını çizdi. Kazandırılacak yeni araç ve ekipmanlar sayesinde yollarda oluşan çukurların yama yapılarak değil, yeniden yapılarak düzenli ve kusursuz bir hale getirileceğini aktardı.

Bilecik’in kanalizasyon problemlerine değinen Mustafa YAMAN, yapacakları çalışmalar ile şehirde yaşayan herkesin şikayetçi olduğu pis kokuyu yok ederek, herkesin rahatça nefes alabileceği bir şehri hayata geçireceklerini dile getirdi.

Su ve sel taşkınlarında hatalı uygulamalar sonucu zarar gören vatandaşların şikayetlerini de aktaran YAMAN, bu konuda gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılarak hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin önüne geçeceklerini belirtti.

TEKNO ŞEHİR

YAMAN, Tekno Şehir projeleri ile Bilecik’i çağa ayak uyduran, teknoloji ile donanmış bir şehir olarak dizayn edeceklerini aktardı. Şehrin merkezi noktalarında bulunan akıllı durakların sayılarını artırarak tüm mahallelerde yer alacağını belirten YAMAN, bu durakların içinde bulunan ekranlar sayesinde durağa yaklaşan minibüslerin güzergah ve tahmini varış sürelerinin yer alacağını, ücretsiz Wi-Fi ile sürekli internet hizmeti sağlanacağını ve klima sistemi sayesinde yazları serin kışları ise sıcak bir ortam oluşturulacağını belirtti. Ayrıca şehrin önemli noktalarında faaliyete alacakları yüksek hızda ücretsiz Wi-Fi hizmetinden herkesin kesintisiz bir internet erişimine sahip olacağını belirtti.

Dünyada ve ülkemizde de artan elektrikli araç sayısı ile ülkemizin gururu yerli araç TOGG’un üretimi sonrasında şehrimizde de ihtiyaç haline gelen elektrik araç şarj istasyonlarının belediyenin tüm sosyal tesislerinde faaliyete alınarak araç şarj sorununun önüne geçeceklerini dile getirdi.

Sürdürülebilir enerji konusuna dikkat çeken YAMAN, belediyeye ait tüm tesis ve yapılarda güneş enerji sistemleri kuracaklarını belirtti. Öncelikle Kapalı Pazar’a kurulum yaparak, pazaryerinin enerji ihtiyacının bu sistem ile karşılanarak esnaflarımızın ve alışveriş için Kapalı Pazar’a gelen hemşehrilerimizin ısınma sorununa kesin çözüm getireceklerini belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Bilecikliler’den aldığı en büyük şikayetin belediyeye ulaşamamak olduğunu belirten YAMAN, Ulaşılabilir Belediyecilik projesi ile 7 gün 24 saat hizmet veren bir anlayışla ulaşılabilir bir belediye olacaklarının altını çizdi. Başkan Mahallede ismiyle tanıtılan projede belirli aralıklarda hemen hemen her hafta bir mahallede hemşehrilerinin ayağına giderek talepleri dinleyeceğini belirten YAMAN, her hafta bir gün belediyede de vatandaşları ağırlayacağını açıkladı.

Açıkladığı projeler ile büyük beğeni toplayan YAMAN, projelerini Bileciklilerden gelen talepler doğrultusunda oluşturduklarını belirtti. 31 Mart seçimlerinde Bilecik’in göreve layık görmesi ile projelerini hızla hayata geçirmek için çalışacağını dile getiren YAMAN, “Bu şehrin hizmet konusunda kaybedecek zamanı yok” vurgusu yaptı.

Projelerin tanıtımı ardından belediye meclis üyesi adayları da sahneye davet edilerek belediyecilik hizmetlerinde ekip çalışmasının önemine vurgu yapıldı.

PROJE LANSMANI İLE BİLECİK’İ SALLADI
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin