Raif İnan: Biyokömür, aktif karbon ve hidrojen üretimi alanlarında çalışmalarımız devam edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Raif İnan, yenilenebilir enerji üretimi alanında sürdürülen projeler ve geliştirilen teknolojilere ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Bu sektörde yenilikçi teknolojiler geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Raif İnan, enerji üretimi projeleri için fosil yakıtların ve yenilenebilir kaynakların önemine değindi.

Raif İnan, yenilenebilir kaynak potansiyelini değerlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Gazlaştırma teknolojisi kapsamında patent geliştirme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yenilenebilir enerji üretimi alanındaki hedeflerinden bahseden İnan, gazlaştırma teknolojisinin yanı sıra toprak iyileştirici olarak biyokömür, aktif karbon ve hidrojen üretimi alanlarında proje geliştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Raif İnan: “Gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakılması gerekliliği tüm dünyanın en öncelikli konularından birisi olarak karşımıza çıkıyor.”

Dünya ekonomisini belirleyen en önemli olgulardan birisi olan enerji sektörü dediğimizde genel anlamıyla fosil yakıtların türevlerini anlarken, kurumlar giderek artan biçimde alternatif enerji kaynaklarına yönelmeye başladı. Eşine az rastlanır şekilde denizdeki dalgalardan, okyanustaki gelgitlerden elektrik üreten jeneratörler, derin jeotermal kaynakların ısısını kullanan termal tesisler gibi pek çok yeni teknoloji bize yepyeni fırsatlar sunuyor. Kurumlar, enerji üretimi için yeni çözümler arayışına girdiler. 19’uncu yüzyıl ile başlayan endüstri devriminin en büyük sorunu olan çevresel etkileri bertaraf edecek teknolojilere yatırım yapılıyor. Prof. Dr. Murat Doğru ile Raif İnan, Enerji teknolojileri alanında yatırım kararı aldı. Bu alandaki çalışmalarından bahseden İnan;

“Stratejik sektör olarak gördüğümüz enerji alanında teknoloji ve inovasyona odaklandık. Artan dünya nüfusu paralelinde artan enerji ihtiyacı, küresel iklim değişikliği ve ekonomik risklere rağmen temiz enerjinin dünyada herkes için erişilebilir ve düşük maliyetli olması ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakılması gerekliliği tüm dünyanın en öncelikli konularından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Geleceğin enerji teknolojilerine odaklı Ar-Ge faaliyetlerini patentlere çeviriyoruz. Amacımız özellikle yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yaparak, yenilikçi teknolojiler ve patentli ürünler geliştirmek. Günümüzün en büyük sorunlarından birisi olan atık konusunda, “Atık ve Biyokütle Gazlaştırma Teknolojisi” alanında patentli teknolojimizi geliştirdik. Bu teknolojimizin yanı sıra, toprak iyileştirici olarak biyokömür, aktif karbon ve hidrojen üretimi alanlarında teknoloji ve patent geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunları da 2025 ile 2030 yılları arasında sonuçlandırıp ticarileştirmeyi hedefliyoruz.”

 

Raif İnan: Biyokömür, aktif karbon ve hidrojen üretimi alanlarında çalışmalarımız devam edecek
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin