REKTÖRLER, DEKANLAR VE ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi koordinasyonunda gerçekleştirilen programda ilimizde ağırladığımız üniversite rektörleri ve fakülte dekanlarından oluşan 120 kişilik heyet, ilimiz ve ilçelerimizi gezdi.Son dönemde yurt içinden ve yurt dışından turist ağırlayan Bilecik’e, bu kez üniversite Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve konukları olan rektörleri, fakülte dekanları ve öğretim üyelerinden oluşan heyet Bilecik ve ilçelerini gezerek, ilimiz tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler aktardı.

 

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİ ZİYARETİ

Heyet ilimizdeki ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezerek, bilgi aldı. Bilecik ve yakın bölgesinin geçmiş ve yakın dönem tarihi hakkında görsel ve materyalleri barındıran Yaşayan Şehir Müzesini gezen heyet, yetkililerden bilgi aldı.

 

Yaşayan Şehir Müzesi Gösteri Salonunda Bilecik Tarihi Belgeselini izleyen heyet üyeleri, Kayı parası bastırdı ve Bilecik’teki görsellerin de bulunduğu öz çekim salonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

HEYET ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNDE DUA ETTİ VE TARİH ŞERİDİNİ GEZDİ

İlimizdeki temasları kapsamında Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden üniversite rektörleri, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri burada dua etti.

 

Daha sonra Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezen heyet, 36 Osmanlı Padişahının hayat hikayeleri ve devirlerinde yapmış oldukları icraatlar hakkında bilgiler aldı.

 

Tarih Şeridi Gösteri Salonunda 3 Boyutlu Bilecik Fethi Belgeselini izleyen heyet üyelerine; ilimize ait lezzetlerden olan ayva ve nar lokumları ikram edildi.

 

Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesine olan hayranlıklarını ifade eden ziyaretçiler, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

REKTÖRLER, DEKANLAR VE ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin