RESMİ HIDIRELLEZ KUTLAMALARI ÇUKURÖREN KÖYÜNDE YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Çukurören Köy Muhtarlığı işbirliğinde ”Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı” etkinliği düzenlendi.

 

Çukurören Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Süleyman Elban, yaptığı konuşmada, Türk tarihinde, kültüründe ve coğrafyasında önemli yeri olan Hıdırellez etkinliklerinin Bilecik genelinde uzun yıllardır yardımlaşma duygusuyla kutlandığını söyledi.

 

 

Hıdırellez’in iki ayrı anlamının bulunduğunu ifade eden Vali Elban, ”Birisi özellikle Anadolu ve Balkan coğrafyası başta olmak üzere baharın gelişini müjdeleyen bir gün olarak kutlanır. Bir diğer anlamı ise daha çok maneviyatla ilgili. Hızır ve İlyas’ın buluştuğu bir bereket günü olarak anılır. Dolayısıyla bizim için hem milli hem manevi açıdan önemli bir gün. Ülkemizin de dört bir yanında coşkulu ve heyecanlı bir biçimde kutlanır. Bilecik’te de birçok köyde 1 ay boyunca Hıdırellez kutlamaları yapılıyor.” dedi.

 

 

Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak da Nevruz ve Hıdırellez gibi bahar bayramlarının ve adetlerinin, asırlardır Türkler arasında coşkuyla kutlandığını belirtti. Köy Muhtarı Ahmet Sevinen de düzenledikleri etkinlikle, gurbette olan köylülerin bir araya geldiğini, birlik ve beraberliklerini kuvvetlendirdiklerini ifade etti.

 

 

Hava muhalefeti nedeniyle halk oyunları gösterileri ve diğer etkinliklerin iptal edildiği kutlamalara, Vali Elban’ın eşi Beyza Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

RESMİ HIDIRELLEZ KUTLAMALARI ÇUKURÖREN KÖYÜNDE YAPILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin