Sarıyer’de Ev Almak İsteyenler İçin En Önemli 3 Tavsiye

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Sarıyer son yıllarda oldukça ilgi görmektedir. Doğudan İstanbul Boğazı, batıdan Eyüpsultan ilçeleri, kuzeyden Karadeniz ve güneyden Kağıthane ile Beşiktaş ile çevrilidir. Sarıyer 38 adet mahalleden meydana gelmektedir. Türkiye’nin en önemli konut bölgelerinden biri haline gelen Sarıyer hem yaşamak için hem de yatırım için sıklıkla tercih edilmektedir. Eşsiz Karadeniz manzarasına sahip olan Sarıyer, ekonomik koşulların iyileştirilmesi ve yabancı yatırımcıların çekilmesinde de oldukça önemli bir yere sahiptir.

 

Sarıyer İstanbul Boğazı boyunca uzanan önemli bir coğrafya olma özelliği taşımaktadır. Sarıyer’den İstanbul’un diğer ilçelerine ulaşım rahatlıkla yapılabilmektedir. Kilyos’a yakın konumda yer alması nedeni ile Sarıyer’de ev sahibi olan kişiler keyifli hafta sonu planları yapabilmektedirler. Hem İstanbul Havalimanına yakın konumda bulunması hem yeşil alan çokluğu hem de yaşam konforu nedeni ile tercih sebebi olan Sarıyer’de ev almak isteyenler tarafından dikkat edilmesi gerekenleri Remax Ahenk kurucusu Sinem Özüçler anlattı:

1.  Depreme Dayanıklı Evler Tercih Edilmeli

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülkedir. İstanbul’un birçok ilçesi yüksek deprem riski altında iken Sarıyer deprem hattına oldukça uzaktır. Sarıyer’in deprem riski açısından İstanbul’un büyük bir bölümüne göre oldukça emniyetli olduğu söylenebilmektedir. Ancak Sarıyer’den ev satın alınırken deprem riski sorgulamasının yapılması faydalı olmaktadır. Sarıyer’in en çok tercih edilmesinin sebepleri arasında düşük deprem riski gelmektedir. Daha güvenli evlerde oturmak ise depremden zarar görme ihtimalini en aza indirmektedir. Bu nedenle Sarıyer’den ev satın alacak olan kişilerin Zemin Etüdü Raporunun kopyasını almalarının yanı sıra evin deprem yönetmeliğine uygunluk raporunun incelenmesi son derece önem taşımaktadır.

2.  İhtiyaca Uygun Evler Tercih Edilmeli

Hem yatırım olarak hem de yaşamak için satın alınan evlerin ev sahiplerinin ihtiyaçlarına hitap etmesi oldukça büyük önem taşımaktadır. Daha çok aileler tarafından tercih edilen Sarıyer’de ulaşım ağlarına, alışveriş merkezlerine, okula ve hastaneye kolaylıkla ulaşım mümkündür. Ancak ev sahiplerinin farklı ihtiyaçları olabilmektedir. Çocuklu aileler okul ve sosyal alan yakınlarındaki evleri tercih ederken yaşlılar hastane ve alışveriş imkanlarına yakın olan evlere ilgi göstermektedirler. Bunun yanı sıra evin metrekare büyüklüğü, oda sayısı ve kullanışlılığı da oldukça önem taşımaktadır.

 

3.  Yeni Konut Projelerinde Detaylı Bilgi Alınmalı

Sarıyer konut projeleri ile ön plana çıkmaktadır. Birbirinden konforlu konut projelerinde son derece iyi bir yaşam geçirmek mümkündür. Ancak konut projelerinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Evin metrekare büyüklüğü ile oda sayısının ev sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılaması oldukça önem taşımaktadır. Projede yer alan sosyal tesislerin kişilerin istek ve ihtiyaçlarına hitap edebilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra inşaat firmasının detaylı olarak araştırılması önemlidir. Ev satın alma sürecinde ödeme planının öğrenilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarıyer’de Ev Almak İsteyenler İçin En Önemli 3 Tavsiye
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin